Inte lite fräcka ungar!

En tjej och en kille i pyamas plingade på dörren nyss.

Barnen: Har du katt?
Jag: Jodå.
Barnen: Hur ser den ut?
Just då tittade Isaak in i hallen så dom såg honom.
Barnen: Va fiiin!! Får vi klappa honom?
Jag hämtar Isaak, dom klappar honom lite...
Barnen: Har du godis?
Jag: Nä, det har jag inte tyvärr... (Jag ljög, för jag vill inte dela med mig till ungar jag inte känner! :blush: )
Barnen: Nähä... Vill du följa med oss och plinga på här? Och pekar på grannens dörr.

Ja se stadsungar...

Damn.

Tänk om Junkyard hade varit en dag snabbare!
Då hade posten skickat avin igår, den hade landat i min brevlåda idag och jag hade haft paketet här hos mig nu!!

Dagen.

Dagen började med en tur till Klöver med mamma, sen hade hon en massa hon skulle göra inne på stan. Vi var på Åhlens en (lång) sväng och jag busade lite med en sån där väska på hjul som gamla tanter har i rosa lack (eller högglansig galon, den är fin iaf. Är lite sugen på den. Väldigt praktisk! :thumbup: ), sen var vi upp på Öbacka bok. Mamma fick hjälp att hitta den bok hon skulle ha, och jag upptäckte av en slump att det nu finns en fortsättning på (världens bästa bok :love: ) Svärdet och spiran som heter En värld utan slut (av Ken Follett), och det var halva reapriset på den! Som hittat!! Så nu har jag ynka 1200 sidor att se fram emot! Det blir inge tv ikväll inte!
Sen irrade vi runt lite till på stan innan vi for på Jysk och jag köpte bambugardinen till lillfönstret. Som för övrigt är monterad och klar nu! :thumbup:
Och sen va det jobb resten av dagen för mig. Lite kaotiskt var det då och då, men det löse sig!

Imorron är det jobb igen, och H skulle vara i garaget och skruva skoter och BMW så jag blir alldeles ensam hemma i kväll. Vilken tur att jag har en ny bok då!

Det är fredag.

Näst sista jobb- dagen för den här veckan. Sitter och väntar på mamma nu, så ska vi åka ner på Klöver och köpa kattsand och hundmat, sen ska vi på Jysk en sväng. Jag ska köpa en bambugardin (iaf titta på den) till lillfönstret i köket, och mamma skulle ha nån madrass. Eller om det var kuddar...
Isaak har varit i billig i natt... väääldig billig. Han har levt rövare hela natten känns det som. Han rev ned de gamla hundmatskålarna i rostfritt ner i diskhon, vilket skramlade på rätt bra. Sen har han studsat fram och tillbaka mellan väggarna. Och för att väcka mig i morse började han busa med min väska, puttade runt den på golvet. Jo, det levde om det också. Och nu håller Charlie på och rotar i påsen med tidningar/ reklam som ska till återvinningen... kan dom inte bara låta bli det dom inte har nåt med att göra!? Jag är nog lite stingslig idag... Jag får ta med mig en ordentlig laddning socker till jobbet så jag kan behärska mig!

Löningstorsdag.

  • Räkningarna betalades före frukost. Och Stora Tråkpärmen är undangömd igen. :thumbup:
  • Kokade några ägg alldeles för länge. :thumbdown:
  • Fick gå till jobbet i snö/slask. :thumbdown:
  • Fick besök på jobbet av antagligen världens minsta schäfer- lookalike (Hon hade fått utseende av Mamma Schäfer, och storleken av Pappa Okänd.) som idag charmat sig till en inofficiell utnämning till Halv Hederspolishund enligt husse. :thumbup:
  • Köpte en blandflaska till Espree schampo och balsam. Behändigt att inte behöva räkna hur det ska spädas, bara att fylla schampo/ balsam till någon av linjerna (beroende på hur många delar man vill späda till) och sen vatten upp till toppen! Allt för att underlätta pälsvården! Investerade i en Öronrengöring (också från Espree :thumbup: ) till Isaak, det blir spännande... :S
  • Blev hämtad på jobbet av Henke, och fick tillbringa kvällen med honom. :love:

 

Milda har fått nya skålar! Nu är den hemska matbaren borta. :thumbup:

(50.-/ styck på Dollarstore.)


En liten uppdatering av...

... helgen: Stannade hemma på fredagkväll eftersom Henke ändå skulle vara i garaget och fixa med Pers bil. Det är ju bra om den funkar som den ska när vi ska åka till Iddi nästa torsdag, på Skärtorsdag. :thumbup:
På lördagen så tog jag och Milda oss en tur runt Näs för första gången. Vi hann inte hela vägen runt innan Henke var på väg till Härnösand så han kom och hämtade oss ist för att sitta och vänta i lgh. Vi hade ungefär 10 min kvar, så det skulle tagit ganska precis 1,5 timme. Alldeles lagom! Sen på kvällen blev jag lämnad ensam med hundarna hos Henke, då han var och hämtade en till bil till samlingen :|
På söndagen så var vi en sväng till Birsta, var in på Boom 2, som tydligen nyss öppnat, och på gamla Boom och kikade på soffor till Henke. Han hittade ett stort as :bigeye: som han blev lite förälskad i som han ska spara ihop till. Och vi piffade till kyckling- söndagen med Fajitakyckling med pitabröd!! :D

... veckan hittills: Jobbade heldag igår. Det känns så himla långt med heldag, när man är van att bara jobba eftermiddagar. Men det går... och igår var det in en hel del knasbollar också, och det piggar ju alltid upp. ;)
Idag har jag varit hemma hos mamma och pappa. Spelat Mickel- spelet med Viktor, hälsat på mormor och morfar och varit på en promenad med Milda och Bobby. Tog mod till mig och släppte lös Milda... det slog mig nämligen igårkväll när jag skrev ett uppdateringsmail till Barbro Börjesson att jag inte kunde svara på om det blivit någon förbättring med inkallningen då jag inte gett henne chansen att sticka på otillåtna upptäcksfärder. Så jag släppte henne, sa "Hopp och lek" och höll andan när dom stack bortöver. Och hon vände till slut! Visserligen vänder ju Bobby, men det brukar inte betyda att Milda vänder... Gjorde några inkallningar då och då och hon kom direkt och satt sig bredvid, den duktiga hunden. Sen när vi kommit en bra bit ut i skogen så ser jag att hon börjar beté sig som hon gör innan det blir upptäcksfärd (slutar nosa på marken och blir helt fokuserad "framåt") och då passade jag på att prova en teknik jag läste om nånstans, att helt enkelt vända och börja gå åt andra hållet utan att säga nåt (tidigare har jag reagerat lite panikartat när hon stuckit... :blush: ), och det fungerade faktiskt.:D Bobby märkte ju direkt att jag vände naturligtvis, men jag hann snegla lite nervöst över axeln ett par ggr innan Milda märkte nåt men då kom hon som ett skott! Gjorde samma sak ett par ggr till sen, en gång när hon stack ut i skogen och några grr när hon helt enkelt fick för långt försprång, och det funkade lika bra varje gång. Sen när vi var nästan hemma så ser hon nånting bakom en kurva, och då jag blev rädd att det kunde vara nån som kom med annan hund (och hundarna som man brukar möta efter den vägen är inget jag vill att hon ska springa fram och hälsa på hur som helst... :S ) så kombinerade jag "Hit" med att vända och gå, och hör och häpna... hon kom! :thumpup: Dock var det bara en dam med spark som åkande.

I övrigt då?
  • Jag har fixat upp både två frukttavlor och två vinställ på ena väggen i köket. Har väntat på att Henke ska fixa med att borra och grejja, men så slog det mig att det inte är betongvägg där. :) kameran är hos Henke så jag har inget bildbevis dock...
  • Har börjat odla lite nyttigheter, har både solrosskott och rädisgroddar på gång. :thumpup:
  • Har fyndat lite på Junkyards rea. Igen. :blush:
  • Ljusslingan på balkongen har blivit nedpackat i Stora Julkartongen, så nu är det alldeles mörkt utanför.

Jag ork int!

Försökte mig på att göra en ny header, men det bidde inte som det skulle och nu orkar jag inge mer. :)

Jag har gett upp.

Numera får Milda ca 1 dl fil med sin mat... Och då äter hon upp allt. Nu får hon ett valpfoder från Eukanuba också tillsammans med Royal Canin Medium Sensible, det ska ha hög smältbarhet och vara jätteskonsamt mot magen så hon ska i princip tillgodogöra sig allting och därför gå upp i vikt. Ist för att fortsätta gå ner... Häromveckan var hon nere på ynka 18,3 kg.
Till det har hon fått börja ha ryggsäcken på sig till och från jobbet, och just nu bär hon ca 1 kg. "Bränner man ingen energi behöver man ju inte äta heller..."

Städat.

I princip hela lghen är städad, lite torkning kvar bara. Sen får vi väl se hur länge det varar... det började rätt dåligt med att jag knappt hann torka golvet i vardagsrummet innan Milda inte kunde hålla sig längre utan blev tvungen att kissa... Något väntat då det på morgonpromenaden var det mkt folk och hundar hela tiden så hon var lite uppivarv och kunde väl inte slappna av och kissa då... men jag hade ju hoppats på att hon skulle kunna hålla sig till mittpådagenpromenaden iaf, eller säga till när det började bli kris...

Sen stod jag och pratade med mamma i telefon i godan ro när jag märker att Charlie ligger på stolen på balkongen och relaxar! Enligt spåren i snön (Som kom idag!!) så har han gått ett varv och sen lagt sig där. Balkong- katten. Annat är det med Isaak, han brukar sitta vid dörren, men så fort han hör nånting utanför (att nån går förbi eller det kommer en bil tex) då springer han till andra sidan rummet, klättrar upp i lådan på klösträdet och gömmer sig!
Börjar bli dags för pappa att komma hit och kattsäkra balkongen, det är ju tydligen nån lag på det nu också, att man måste ha ett godkänt nät runt alltihopa för att katterna ska få vara där ute. Och det vill man ju att dom ska få. Kunna lufta pälsen lite.

Snart kommer mamma och Viktor hit också, då blir det fika!

Laughing with - Regina Spector



No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one’s laughing at God
When they’re starving or freezing or so very poor

No one laughs at God
When the doctor calls after some routine tests
No one’s laughing at God
When it’s gotten real late
And their kid’s not back from the party yet

No one laughs at God
When their airplane start to uncontrollably shake
No one’s laughing at God
When they see the one they love, hand in hand with someone else
And they hope that they’re mistaken

No one laughs at God
When the cops knock on their door
And they say we got some bad news, sir
No one’s laughing at God
When there’s a famine or fire or flood

*Chorus*
But God can be funny
At a cocktail party when listening to a good God-themed joke, or
Or when the crazies say He hates us
And they get so red in the head you think they’re ‘bout to choke
God can be funny,
When told he’ll give you money if you just pray the right way
And when presented like a genie who does magic like Houdini
Or grants wishes like Jiminy Cricket and Santa Claus
God can be so hilarious
Ha ha
Ha ha

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one’s laughing at God
When they’ve lost all they’ve got
And they don’t know what for

No one laughs at God on the day they realize
That the last sight they’ll ever see is a pair of hateful eyes
No one’s laughing at God when they’re saying their goodbyes
But God can be funny
At a cocktail party when listening to a good God-themed joke, or
Or when the crazies say He hates us
And they get so red in the head you think they’re ‘bout to choke
God can be funny,
When told he’ll give you money if you just pray the right way
And when presented like a genie who does magic like Houdini
Or grants wishes like Jiminy Cricket and Santa Claus
God can be so hilarious

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one laughing at God in hospital
No one’s laughing at God in a war
No one’s laughing at God when they’re starving or freezing or so very
poor

No one’s laughing at God
No one’s laughing at God
No one’s laughing at God
We’re all laughing with God

Sista rena paret strumpor

Blev tvungen att tvätta i kväll efter jobbet. Roligt. Men nu är det gjort iaf, som med det mesta man skjuter upp för att det är tråkigt så går det ju rätt fort egentligen... I et hungrigt infall så unnade jag mig en pizzajävel och nog för att det var gott, men nu har jag både pizzakoma och pizzaångest. Är huvve dumt...

Jag tänkte Henke skulle köpa den här åt mig. För han är snäll, och för att fira att vi stått ut med varandra varit tillsammans i tre år om exakt en månad!

Mitt hår skulle behöva en trimning. Det är alldeles strävt sista centimetrarna, och det är ju inte så jävla rockigt.

Nu är det bara Ocean's eleven som gäller.

Fredagsmys enligt Isaak.

Han vet hur man ska tillbringa en fredagkväll han!

Och även alla andra kvällar i veckan.

Och mornar.

Och för- och eftermiddagar.

(Värdelös kvalitet på bilden jag vet, men min kamera ligger i mammas bil, varför den hamnade där minns jag inte riktigt... så det blev mobilkamera i halvmörkret, ville ju inte väcka det lilla livet genom att tända i taket.)


Fredag igen.

Jag tycker veckorna går förvånadsvärt fort nuförtiden. Jösses. Snart är det påsk, och sen är det ju sommar.

Har iaf jobbat em idag. När vi (Milda och jag) skulle gå dit så upptäckte jag ett litet problem med min nya nyckelring, den är så stor att den knappt får plats i jack-/ västfickan! Och ist för att släpa med mig ryggsäcken bara för nyklarna, fick Milda ha sin ryggsäck idag, och bära sina egna bajspåsar, nycklarna och mitt kortfodral (för att få lite jämnvikt!) och det verkade hon som vanligt nöjd med. Struttade fram!
Efter jobbet så mötte vi upp Henke på OKQ8, och eftersom vi fick stå och vänta på honom ett tag så fick hon sig lite socialträning (kallas det väl?) också. Och tro på 17 hon skyggade inte för den siste karln som gick förbi na! Reste sig visserligen, men hon stod kvar på samma ställe trots att han gick inom en meter ifrån henne! Kanske ska börja hänga på mack- parkeringen lite varje dag!?
Det bidde pizza- svullning till middag, i brist på inspiration. Och eftersom det är jobb som gäller för mig imorron så är jag hemma i ensamheten nu tillsammans med en påse ostbågar och en halvdrucken 1,5liters Trocca... synd bara att jag blev så mätt på pizzan att jag mår illa och inte kan njuta av det... men den som spar den har! Och imorron är det ju Melodifestival- finalen, då kommer det väl till pass! Skönt att inte behöva hitta på nå planer själv, SVT fixar biffen!

Härligt.

Som synes, 20 plusgrader utanför köksfönstret.

Visserligen i solen, men ändå!


Torsdagen.

Hade svårt att somna igår ikväll, och då tycker katterna att det är extra roligt att börja härja vid kl 05... Och när mamma ringde och väckte mig strax efter nio så visste hon inte om hon kommit rätt pga mina morgon- krax. Vi for iaf ner på stan och letade födelsedagspresent till Emma, sen bjöd hon på frukost. En Nyttig- macka på Wirströms, det är frukost det! Sen blev det någon miss i planeringen så jag var en timme tidigt på jobbet... lyckat.
Har iaf jobbat em med Anna. Mkt surr och lite bus!

Lite lördagsminnen.

 

 

Åsså kom Jim och jag överens om att "Mellon kör. All summer long!"

Och mitt hår är "som en hästman"... För mina håstrån är så tjocka... Oookey...


Varje katt på sin plats.

Isaak: På filten i soffa eller på fönsterbrädan/ köksbordet. Och i sängen nattetid.
Charlie: Badrumsmattan... alltid badrumsmattan.

Tisdag, och helgen.

Vaknade imorse och kastade ett trött öga på väckarklockan som visade på cirkus halv tio, "Oj! Men skit samma" tänkte jag och somnade om. Senare vaknade jag av att katterna levde rövare och väckarklockan var fortfarande cirkus halv tio... Mobilen däremot visade på 08:15. Efter frukost togs beslutet att stanna i sängen hela dagen för att ha så lite ont i axlarna som möjligt. Men vid tolv ringde mamma och undrade om jag inte skulle följa med ut till Häggdånger. Javafan, varför inte? Så min sängliggar- dag har beståt av en sparktur med Viktor och hundarna. Hundarna (Milda framför allt!) fick springa ur sig och Viktor fick surra ur sig! Vi var ute i en dryg timme, och han var inte tyst en sekund! Om björnar, om hur hans hund (Bobby) snusar (övers: luktar) på allt möjligt ("mullit"), om hur han och hans hund vill att det ska bli sommar så dom kan kasta frispee, om hur högt Milda kan hoppa, om korna som han ska bada i poolen i sommar bla bla bla!! Roligt vare iaf! Och sen spelade vi tv- spel resten av dagen! Jag liftade hem med mamma strax före kl 18.
Sweetie har blivit barfota nu också. Och så fick hon prova sitt nya fleecetäcke idag också. Det satt som en smäck!

Helgen var skoj! På fredagkväll gjorde vi inget särskilt, men på lördagen så var vi först upp till Härnösand och matade katterna, käkade på Frasses och var en sväng på Dollarstore och Härnöhallen. Sen på kvällen tittade jag först på Melodifestivalen medans Henke vilade lite. Och sen for vi till Poo! Var lite segt där i början, bara folk man aldrig sett förr, men sen började kändisarna komma och då blev det annat!! Fjortisfylla känns som ett ord som täcker in allt...! Och att man faktiskt kan skratta samtidigt som man har huvudet ner i en skurhink och kräks ap- piss, det visst jag inte förrens omkring kl 03 på söndagmorron...
Söndagen blev en Vasalopps- och kyckling- söndag.

Yes!!

Fick paket från Junkyard.se idag. Och innehåller var super!! (om det är nån som vill ha en junkyard.se- dekal så säg till, jag har ett gäng!) Och snälla mamma har sponsrat mig med en hårtoning. Yay! Det är inte den vanliga färgen jag brukar ha så det blir spännande, chansen/ risken finns att det blir väldigt rött, men va tusan... vad är det för vits med att tona/ färga om det inte blir nån skillnad lixom?! Ett problem som återstår är om jag ska försöka mig på att göra det själv eller om jag ska vänta tills i kväll när vi ska ut till mamma och pappa och äta middag!?
Hann med en sväng på Bolaget idag också! Ska prova ett vin som heter Tr3 Apor, bara för att det heter just Tr3 apor och har tre söta apor på boxen!!
Och så fick jag en supersöt nyckelring av mamma! Mest för att hon nog inte trodde att jag skulle använda den.

Man hittar mkt kul på barnavdelningen på Åhlens!



Jag tar tillbaka!

I måndags tyckte jag att jag hade lite ont i halsen och tänkte då en stilla tanke: Att vara förkyld är väl inte så farligt, bara man slipper ha ont nånstans. Det tar jag tillbaka nu. Har bara varit förkyld sen i tisdagskväll, men nu är jag less...
Anna är snäll hon, och ska jobba ist för mig imorron. När man är mossigare än vanligt i huvudet är det inte roligt för nån... så imorron får jag vara hemma och tycka synd om mig själv.

Key Lime Pie

Smaken var det inget fel på (så vitt jag kan känna med min förkylning...) men utseendet... jösses. Fyllningen är ju mest kondenserad mjölk och äggulor, och blev typ gulbrun... Och marängen som var ovanpå ska jag nog ändra lite på.

Presenter!

Pajform (och hittade kondenserad mjölk så nu blir det ett försök med Key Lime Pie!), och en smoothiebok!

Tack mamma!


Milda Matilda.

Soffpotatis.

Och Isaak är inte glad över att hon tagit hans plats!


Mkt skoj idag!

Först var Emma här på fika. Och därför hade jag ju blivit tvungen att städa ihop lite här, så var det gjort också! Sen gick jag och Milda på jobbet. Milda har gjort rätt för grisörat hon shoppade i måndags och varit tyst hela dagen. Jobbet var inte så där jätteskoj med min förkylning. Har varit mer förvirrad än vanligt...
Väl hemma sen, så beställde jag en onsdags- pizza! Hoppas att den kan bota förkylningen.
Strax efter att jag svullat färdigt ringde det en säljare (läs: pratare) från Tele2, han undrade vad jag hade för tv- abonnemang och vad jag tittade på på tvn, vad jag hade för internet "Du tycker inte att det är lite långsamt?" Han surrade på i 15- 20 min om hur trevliga folk var utomlands ("Ut och res, du vet inte vad du går miste om!"), hur tråkigt det var i Sverige på vintern bla bla bla. Och att jag borde skaffa snabbare internet eftersom man inte kan ha tillräkligt många dvder och min nuvarande hastighet är alldeles för långsam för att ladda hem med! "Men det är ju olagligt" säger jag. "Äh! Det är bara dom där som har siterna som man kan ladda hem från som åker fast!" Jaha ja... Det jag tror var han ärende var att tala om att jag kan ringa tele2s kundtjänst eller gå ut på hemsidan för att se aktuella erbjudanden eller ändra mina abonnemang. Skoj vare iaf.

Nu ska jag kika färdigt på Fuskbyggarna.

Bakat en massa.

Igår kväll gjorde jag Världens godaste morotskaka (A piece of cake, Leila Lindholm). Eller ja, jag gjorde ju om receptet lite så det kanske inte är världens godaste längre...

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma (hoppade jag över)
½ tsk malen ingefära (hoppade jag också över)
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja (ersatte jag med 150 g smält smör)
4 ½ dl rårivna morötter

  1. Särr ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vit och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
  4. Tillsätta solrosolja (alt. smält smör) och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna.
Sen idag så gjorde jag en "Lime- sockerkaka". Eller ja, en Jordgubbs- och rabarberkaka (Samma källa! ;) ) fast utan jordgubbar och rabarber...

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal av 2 lime
Saft av 1 lime

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Tillsätt rivet limeskal samt limesaft i smeten.
  6. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25- 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  8. Låt kakan svalna något och stjälp sedan uppden på en tallrik eller ett brödgaller.
Tanken var att ha en Cream cheese lime frosting (än en gång, samma källa!) på sockerkakan, men den blev så fin (tack vare min nya form!) så den hamnar på morotskakan ist, där den hör hemma!

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

  1. Vispa alla ingredienserna krämigt.
  2. Bred frostingen på kakan.

Handlat en massa.

Idag var jag och handlade med Momma när mamma var hos tandläkaren med Viktor. Han hade ramlat på en av barpallarna och hade två framtänder som lutade lite innåt. Men det var ingen fara med det tydligen.

Efter ica så for vi in på stan för momma skulle på Bolaget, så vi andra gick på leksaksaffären en sväng. Viktor handlade en Bacogan (?) gubbe, för mina pengar... bortskämd är vad han är!

Sen var vi in på Erikshjälpen en snabbis. Jag hittade bakformar!!

Den avlånga har jag sett förr (kanske inte just den, men likadana!) och den runda med hål i tycker jag har fina mönster än dom vanliga hålformarna...

Och den här fina kunde jag inte lämna kvar alldeles ensam!

Men det "viktigaste" som jag skulle köpa idag var en pajform och kondenserad mjölk, men nå sånt blev det inte. Tokigt.


Amaryllis och nya gardinerna.

Amaryllisar verkar trivas hos mig. Fyra stor blommor! "Julblomma"? Äsch!

En glimt av nya gardinerna. En strykning och fållning på dom där så!

Och bara amarllisen som är vid liv. Men vilket liv det är!


Cash och Lundell.

I looked over Jordan and what did i see?
Commin' for to carry me home
There was a band of angels, a-commin after me
Commin' for to carry me home

Swing low, sweet chariot

Commin' for to carry me home
Swing low, sweet chariot
Commin' for to carry me home

I'm sometimes up, and i'm sometimes down

Comin' for to carry me home
But but i know my soul is heavenly bound
Comin' for to carry me home

Swing low, sweet chariot

Comin' for to carry me home
Swing low, sweet chariot
Comin' for to carry me home

If you get there before I do

Comin' for to carry me home
Tell all my friends that I'm a-comin' too
Comin' for to carry me home

Swing low, sweet chariot

Commin' for to carry me home
Swing low, sweet chariot
Commin' for to carry me home
And now they're commin for to carry me home

 


Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo,
några månader om året, så att själen kan få ro.
Jag trivs bäst i öppna landskap, där vindarna får fart.
Där lärkorna slår högt i skyn, och sjunger underbart.
Där bränner jag mitt brännvin själv, och kryddar med Johannesört,
och dricker det med välbehag, till sill och hembakt vört.
Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.

Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ,
ingen kommer in i min närhet, som stänger in och stjäl.
Jag trivs bäst när dagen bräcker, där fälten fylls av ljus,
när tuppar gal på avstånd, när det är långt till närmsta hus.
Men ändå så pass nära, att en tyst och stilla natt,
när man sitter under stjärnorna, kan höra festens skratt.
Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ.

Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri,
när stranden fylls med snäckskal, med havsmusik uti.
När det klara och det enkla, får råda som det vill,
när ja, är ja, och nej, är nej, och tvivlet tiger still.
Då binder jag en krans av löv, och lägger den runt närmsta sten,
där runor ristats för vår skull, nån gång för länge sen.
Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri.


Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.

RSS 2.0