Orken är slut.

Hade planerat att baka limpa och tvätta katten ikväll. Men det bidde inte så... ids inte. Det får bli en tidig kväll ikväll och skjuta på planerna till i morron förmiddag innan jobbet ist!

Första advent.

Vilken dag... Fick nog iaf tre vansinnes i morse... ett på Henke för att han skulle åka och hjälpa nån med nån bil...igen, och två på mig själv för att jag fick det första vansinnes på Henke, och sen för att jag spilde en hel mugg med njölk över hela bordet... så kan det gå...

Sen när Henke hade åkt så tillbringade jag resten av dagen i sängen och läste Den långa vägen ut ur helvetet, har sträckläst 184 sidor av 299! "Fullständigt fängslande!" Precis som det står på baksidan!
Sen kom Henke med söndagskycklingen. Och adventsljusstakar! Så nu är det lite stämning iaf. Ljusslingan till stjärnan hade dock tyvärr dött...

Nu har jag haft tvättstuga och ätit så mkt chips att jag fått ont i magen.

Fredag...

...men fredagsstämningen vill inte riktigt infinna sig...

Var uppe tidigt i morse och sen kom mamma och vi åkte och handlade, både uppe på Norrhallen och Härnöhallen. Och en sväng på DollarStore hanns med också. Mamma fick med sig ett kastrull med Brittas soppa hem!

Sen var det jobb för min del. Var segt idag, och ont i ryggen fick jag av att flytta runt en massa kattsand! Imorron är det också jobb, och då är det Kattens dag så då blir det nog mer att göra!

Efter jobet kom H och hämtade mig och vi for hem till mig och åt tacos! Sen somnade han när vi kikade på Dobidoo... kul.

Igår kom mina böcker! Porr, horor och feminister av Petra Östergren, PS jag älskar dig av Cecelia Ahern och Den långa vägen ut ur helvetet av Marilyn Manson (och Neil Strauss). Intressant.

Och på söndag är det första advent!! JULPYNT!!

Löning!

Yay! Och mina få, men ack så viktiga, räkningar är betalda!

Strax är det dags att gå till jobbet. Jobbar 13- 18 idag. Och så ska jag köpa kattsand och kattmat, och jag måste betala lite "pälsvårds- produkter" som jag tog med mig hem igår; en tovkniv, en (jävlskt bra!) kam och schampo och balsam (Espree Berrry Delight Schampoo och Rainforest Conditioner) till katterna, nu jäklar ska Norsken bli tovfri! Började skära av honom lite igår, gick bra en stund sen blev han lite aggresiv! Lille Isaac. Det är inte över än. Tänkte försöka få bort det värsta först innan jag badar honom annars kan dom tydligen tova ihop ännu mer, fast både scahmpoot och balsamet ska ju vara tovutredande, så lita kan han nog ha kvar... det ska bli spännande.

Nä, nu ska jag titta på Hem till gården lite innan det är dags att knata iväg.


Tillbakablick.

Har rensat min inkorg på mailen, och hittade några gammla mail mellan mig och min dåvarande medryttare Angelica. Vad duktiga vi var! Skänkelvikningar, volter och övergångar. Annat är det nu... Hallå Ångest! Kanske kan vara en ide att söka efter en medryttare igen...?

Måste göra nånting åt min ernergi också. Eller snarare bristen på energi.

Nu ska jag kika på Mamma till en mördare och sen blir det sängen. Jobbar heldag i morron, så det blir till att kämpa sig upp tidigt...

Nähä...

Nu dök det upp nåt! Blir inge ica, och inge soppa...

Konstiga drömmar.

Drömde att jag blev arg på Momma för att hon sa att jag var dum i huvudet som gick till jobbet, när jag hade en busshållplats alldeles utanför dörren. Så då drog jag med Milda! Sen kom det en skum gubbe och började prata om lite olika saker, men det han ville var att försöka stjäla tillbaka Milda.
Det var... mkt känslor.

Idag blir det jobb 14- 18. Men nu ska jag knata upp på ica och handla lite ingredienser till Brittas soppa.

Helgen i sammadrag.

  • Jobbade lördag.
  • Pizza till middag.
  • Mkt trevlig personal på ICA Söråker.
  • Lite kalas hos PO.
  • 50/50- gogg.
  • Film med Henke.
  • Busiga katter.
  • Kyckling- söndag.
  • Tvättstuga.
  • Nack- och axelvärk.

Ahh!

Ljuger mina almanackor eller är det första advent nästa vecka!? Nu går det undan!

Sooool!

Och en blå himmel, med bara enstaka moln.

Det är härligt!

Fredagkväll

Känns fortfarande inte som fredag... har slagit mig ner i soffan och (hör och häpna!) tittar lite på Idol, i smyg.

Och håller på och beställa gardiner! Hade ju hittat panellängder jag skulle ha i köket, men nu så finns dom inte kvar. Så det bidde andra, som faktiskt var finare! Det blir inge julgardiner iaf... satsar på glitter för att få julstämmning ist!

Och i morron är det först jobb som gäller, rycker in igen. Jag kan fan inte tacka nej... får se det som att jag tjänar ihop till mina gardiner i morron!


Fredag!

Visst är det fredag? Det känns inte så...

Inatt har jag sovit så förbaskat bra! Och katt- skrällena har sovit dom också! Sweet!

Om en dryg timme är det dags att dra sig mot jobbet, börjar redan klockan 13 idag.

Ikväll får jag träffa Henke! Yay! Han har haft fullt upp med jobb och mekande hela veckan så han har inte hunnit hälsa på. Men ikväll, äntligen, det har varit en rätt jobbig vecka ur det perspektivet....

Sen måste jag luska lite om planerna för helgen också. Blir det nån favorit i repris, det är frågan, och det hr tydligen fallit på mig att ta reda på det! Damn... "Hej. Ehh, vi typ känner inte varandra direkt, men blire nå party hos dig i helgen eller?"

Har fått erbjudande från Adlibris också, 3 pocket för 99 kr. Kanske skulle ta och klicka hem lite nytt, så jag har nåt att fylla bokyllan som H lovat mig med!

Nä förresten!

Nu är det bara en massa skratt, så han har nog bara anordnat ett litet torsdags- kalas!

Grabben i lägenheten under.

Gaah! Det är ett jävla surr! Låter rätt upprört också... och nyfiken blir jag!

BTW, vad innebär det när dator säger "Ogiltig FTP- begäran" när man vill kopiera Bumbibjörnarna på norska till mobilen?

Vilket säljknep!

Reklamfilmen för migrän- nässpray ger mig fan migrän!

Listigt...


Mat...

Fasiken va jobbigt. Ork int. Var hungrig som attan på jobbet, men så smällde jag i mig två bullar och nu är jag bara lite hungrig... mkt möjligt att det bara blir en smörgås.

Bidde jobb

Blev väckt av min cat- fight sms- signal i morse (det gjorde inget, var lix dags.), och Anna undrade om jag kunde rycka in ist för henne pga förkyldning. Jo men visst!

Sen kom mamma på fika. Trevligt trevligt. Bjöd på hembakat limpa idag. Bullarna är nästan slut "/

Nä, nu ska jag ta och knata iväg.

Undrans om det finns nå bullar kvar på jobbet, eller om det varit nå gubbar där och slukat allihopa!? o.O

Onda knän...

...efter en hel dags jobb. Det gör faktiskt ganska mkt ont... har ont i ryggen också. Och därför så kommer kvällen att tillbringas på soffan!

Stewie - Everything I do


Fick ett ryck!

Efter att ha tillbringat dagen i antingen sängen eller soffan, så har jag nu en matbrödsdeg på jästning och blodpudding på G till middag!

Från "Torkel i knipa."

 

 

 


Potatisgratäng med ädelost

8 portioner.
Ugn: 225 grader.
Källa: Hemmets Journal.

Ingredienser
  • 1 kg potatis
  • 1 rödlök
  • salt, peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta (Jag använde två!)
  • 100g riven ädelost
  1. Skala och skiva potatisen och löken. Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven.
  2. Koka upp creme fraiche, mjölk och grädde, och pressa i vitlöken. Häll i formen och strö över riven ädelost.
  3. Grädda i ca 40 min, eller tills potatisen är mjuk.

Helgen ja...

Jobbade på lördagen, tillsammans med Anna och då brukar det inte vara några problem, och det var inte i lördags heller.
Sen kom H och hämtade mig och vi for och handlade lite mat. Sen blev det en sväng på Bolaget också! Hoppsan! Vi for hem till mig och började laga lite mat, potatisgratäng med ädelost och fläskfile! Då fick jag besök mitt i alltihopa, Emma och Erika kom, kika på lägenheten, åt upp alla bullar och sen stack dom igen! Efter middag så for vi först och hämtade Ping och släppte av honom hos POO (blev det riktigt nu, Emma?!), fortsatte 700meter hem till Henke och piffade till oss och for tillbaka till POO på inflyttningskalas. Och vilket kalas det var sen! :D Är fortfarande öm i handleden efter det vilda slagsmålet om musen! ;)

Mestadelen av söndagen tillbringades på soffan hos Henke. Det blev söndags- kyckling hos mig och sen (för att driva konceptet Kyckling- söndag vidare) tittade vi Chicken Little! Sen var det tvättstugan som gällde, nr 3 är min favorit. Där finns bl a strykjärn och världens största torktumlare. Man skulle nog kunna stoppa in en hel människa i den... hmm... ;)

Jag fixade även tvn! Först vände jag på antennsladden, och sen stoppade jag in den i rätt uttag, både i väggen och själva tvn... wow. Jag kan jag!

Klockan 14 blir det jobb för min del... kul att gå dit i regnet. Men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder sägs det ju... fast det kanske har slutt regn nu? Ser nästan så ut.




Lite blandat!



Moby - Raining again

Linda Scott - Dam da dam Why haven't I told you


Itchy Daze - Monster


Hallå Ångest!

Fy bubblan vilken kväll!
Det surrades massa strunt, poppades en massa konstig musik, folk försvann och hittades igen, nån blev arg och skrek rakt ut, nån annan fick hjälpas upp från leran, det kräktes i regnet och det dansades lite tryckare i köket!

"Vi är inte riktigt riktiga men vi är snälla!"
(Jag hoppas budskapet gick fram...)

Inflyttningsfest ikväll

Yes box! Ikväll blir det inflyttningskalas, men inte hos mig, hos Peo (Peo eller PO?!), som är nästan granne med Henke. Sitter hos Henke nu, dricker vin och poppar! Se där ja! Dags att fara kanske!?

Fredagen den 13:e

Japp... det är idag det. Läskigt...

Hälsotillstånd:
Allmänt less.

Årets julklapp.

Jag fick året julklapp förra året.

Tokigt.

Nattå.


Nu är har jag och katterna tittat färdigt på Svärdet i stenen.

Nu blir det sängen och en bok, Vägen av Cormac McCarthy.

Rätt jobbig bok, men snart är den slut...


Ajdå...

Nu verkar det bli jobb i morron också. Bra med pengar, men typiskt att jag typ hade planer för en gång skull... men nytta före nöje.

Nä, nu ska jag fixa nå mat, och sen ska jag avboka tvättstugan i morron.


En tanke...

Ett problem. Som är rätt jobbigt. När det händer saker i folks liv, good or bad, så vet jag fasiken inte vad jag ska säga. Och då blir det liksom inget alls... Men det kanske är bättre än att säga nåt, och att det misstolkas?

Yes!

Inatt har katterna skött sig! Någorlunda iaf, dom har busat lite, men dom har iaf varit tysta!

Nu på morronen hade jag fått ett mail av Moster Milla. Det piggade upp! :D

Idag är det, som tidigare i veckan, jobb mellan 14 och 18 som gäller. Sen i morron är jag ledig. Det var nå surr om en Birsta- resa, men jag vet inte. Jag är ju fattig jag... "/

Igår hade jag mkt besök, först mamma på morronen, och sen kom Henke och hämtade mig på jobbet. Trevligt trevligt! Henke bjöd på ostbågar!! Det är kärlek det! ;)

Morron- hets!

Var supertrött i morse och tänkte ta en lång sovmorron, men så väcktes jag av ett sms från Henke, täckte låtsas som jag inte hört det och somna om, men då ringer det. "Va 17, kunde han inte vänta längre på svar?!", men då var det mamma, hon var inne i stan och vill komma upp och dricka lite kaffe. Så det vara bara att kliva upp, dra på nå kläder och slå på vattenkokaren. Och mitt i allt det ringer Momma; "Skulle du upp på Dollar nå idag?" "Ehh... jag vet inte riktigt..." Men jag fick en inköpslista iaf, fall att jag skulle upp dit... men så bidde det inte. Mamma kom och fikade, hembakta bullar och muffins. Men sockerkakan den dög inte! =P
Sen for vi in på stan, köpte mascara och foundation. Kul. Och så fick jag två grytlappar av mamma. Mkt tack!









Nu ska jag ta och diska lite. Också ett nöje. Sen klockan 14 är det jobb, hoppas att allt flyter på som det ska...

Onödigt vetande: Det blir kattsand med doft nästa gång! "/

Trötter...

Det är helt vansinnigt... jag tror det blir sängen strax. Bolibompa slutade vl för länge sen!?

Tisdag

Började med att knata upp på ICA för att handla lite frukost. Och lingonsylt, så det blir nog blodpudding till middag!
Efter brunch och en bit av Svärdet i stenen så diskade jag alla burkar och matlådor! Finally!
Sen blev det lite bakning, enkla cupcakes och en sockerkaka. I fall jag skulle få besök nångång!

Börjar jobba kl 14 idag, men ska få lifta med Anna dit så än är det ingen panik! Nice!


Nä, va hemskt!

Länk.

Alltså, givetvis är det en tragedi för de stackars föräldrarna och övriga familj, men det är precis en sån sak som Isaak skulle kunna göra... men han har varit inlås hela dagen så han är oskyldig!

PS. Han har päls nu!



Lättnad!

Nu är dom hemma igen, i tryggt förvar! Dom små liven!

Hua...

Bobby och Milda är borta. Bortsprungna... Var hos mamma och pappa idag på Fars dags- fika. Milda kom bort dit strax efter klockan två. Vid halv tre så ser jag Bobby springa förbi utanför fönstret och kommenterar att han haltar, sen kommer Erika och Benny hem klockan 14:40, och då frågar Erika vars Bobby är eftersom han inte kommit och hälsat på dom vid bilen... sen har vi inte sett av dom. Dumma djur och göra en så nervös!

Sweetie hade haft race i hagen igår också. Bland lera och stenar. Så igår kväll när jag tittade till henne var hon lite svullen i båda kotorna bak, och rätt svullen hela väntstra skenbenet fram, ondbenet. Men nu i morse hade hon varit bättre, att hon inte känner själv att det blir för mkt för benen och står stilla ist...

Kattskrällena har iaf verkat skött sig under det knappa dygn dom variut ensamma hemma. Bara lådan som används som toalett och alla blomkrukor och lampor i fönstren står kvar där som ska. Dom verkade inte ens särskilt glada över att se mig... Får börja ha lite gotta i fickorna kankse, och köpa deras kärlek?!

Nä, nu har jag tvättstuga snart... kul.

Regn regn...

Bättre än snö är det ju iaf... men inte särskilt uppiggande...

Jobbat idag som sagt. Nemas problemas!

Fick skjuts hem av Anna, mkt tack, det går fasligt mkt fortare än att gå ;) Sen har jag hunnit plocka ihop lite här hemma och varit upp på Dollarstore en sväng och handlat lite dricka till middagen ikväll hos mamma och pappa. Och så köpte jag blötmat åt kattskrällena. Och som vanligt så åt Charlie bara såsen... Isaak har tagit siesta bakom soffan och vill inte bli störd!

Nu ska jag pausa Svärdet i stenen och springa genom duschen, sen blir det ett fotbad!


Lördag. Jobb.

har nyss petat i mig lite frukost, ska bara borsta tänderna och sen bär det av mot jobbet. Det körde ihop sig så jag fick rycka in. Ändå. Jag hade ju redan tackat nej till att byta...

Sen så ska jag och Henke åka ut till mamma och pappa och fira farsdag. Jag måste komma ihåg att ta med mig presenterna också!!

Dagen idag

Duschdraperi!


Kök


Mer kök


Dödkalle- muffins!


Och kanelbullar!

Oj, det var nära!

Ställde in första plåten bullar på gräddning, och två sek senare kom jag på att jag glömt pensla dom och he på pärlsocker!! Men nu är det riktigt gjort!

Ungen har lämnat boet!

Yes box! Har tom sovit alldeles ensam i natt!! Himmel och pannkaka!

Igår så var det dags. Allting bars upp utan större missöden. En låda brast dock i botten tre steg från lghdörren. När jag stpod där och lyssnade på hur glasbitarna från en ljusstake klirrade nedför trappan hela vägen ned i källaren så var det inte långt ifrån att jag gav upp. Men det var det enda som gick snett egentligen.

Vi pysslade på lite här, jag och Henke. Sen for vi till mamma och åt middag. Sen greppade jag Charlie för att ha lite sällskap i natt. Men den fegisen kröp in i kattlådan (först valde han att ligga bakom spisen...) och har sedan legat där och tryckt. Fast han har varit upp i natt och ätit. Nu på eftermiddagen så lessnade jag på han och skickade ut honom i rummet och stängde in till toa... rätt vad det var var han borta. Letade överallt... och hittade honom under överkastet... platt på mage... Ska hämta Isaak idag och hoppas på att han tar det hal med mer ro, och får lite liv i Charlie... För det här funkar ju inte!

Mamma har varit här och fikat idag. Vi var upp på ica också och hon handlade bak- ingredienser åt mig. Tack! Så nu håller jag på och bakar bullar, dra på trissor! det blir lite hemtrevligare på en gång så fort man bakar lite bullar!

Hittade ett elutttag som satt rätt löst också i köket också... Ajaj.

Jag visste det...

...den här flytten är inte tänkt att vara. Konstant jävla berg- och- dalbana, det är vad det är! Först med nycklarna... nu med transport... först fick ju inte pappa ihop sin bil, då blev ju mamma utan. Då ska Henke komma och hjälpa till, då strular det för honom... en person han skulle möta kl 10 i morse fick han inte tag på förrens strax efter kl 18... "jaha, var det bråttom?" Ehh, ja.

Bättre lycka i morron? Jag har ju nycklarna iaf!

Nu ska jag kila ut och ta in damerna, och sen ska jag hänga med Henke in till Härnösand och hämta en bil... en till... en till bil...

Nycklar!!

Yes! Nu har jag dom, till sist!

Men sen tog det stopp. Nån reservdel till pappas bil pasade inte så on fick låna mammas för att kunna a sig till jobbet... altså finns det ingen bil över.

Men Henke är på väg, som räddaren i nöden, men bil och släpvagn. Sen ska här jäklar bäras grejjer! Men nån inflyttning hinns nog inte med, blir bara en "inpackning"...


Idag är det dags!

Jepp, idag är det flyttdags. Efter kl 9 ska jag ringa till kontoret och boka "nyckel- hämtar- tid", sen är det bara att vänta på att mamma kommer hem från jobb, eller kanske att pappa blir klar med det han håller på med, så kör vi igång!!

Tre trappor upp är det som gäller! Varenda pinal! Det kommer nog bli rätt jobbigt tror jag... böcker väger! Fast den här gången har jag spritt ut dom älskade i olika lådor, inte som när vi flyttade in på Alnö, då hade jag ett par rena Bok- lådor, arma stackare som fick bära dom ända upp "/

Näe, nu är klockan nio! Time for the phonecall! =)

Kyckling- söndag!!

Ja, Henke har startat en tradition; på söndagar är det kyckling till middag.

Och i morron... då är det dags! Ahhh!! Pirr i magen!!

RSS 2.0