+1kg

Yes!!! Milda har gått upp ganska bra precis 1 kg i vikt!
Rejält tilltagna portioner av nytt foder kombinerat de dagliga cykelturerna/promenaderna och långa helgpromenader verkar ge resultat!! Äntligen!

Det var ju nån som tog studenten nyss!!

Swerika.blogg.se


Midsommarhelgen.

Det har varit en himla bra helg! Igen!
Var ledig på torsdagen och då var jag först och handlade åt momma med mamma. Sen kom Johanna upp och vi tillbringade överraskande många timmar i lilla Härnösand. Jag fyndade ett trevångingskakfat på Åhlens och unnade mig en DKNY- parfym och hittade en super present åt Erika (en kombinerad sen studentpresent och tidig födelsedagspresent.). Milda var superduktig och var ensam hemma hela tiden, det längsta stunden nånsin, och det såg ut precis som när jag gick hemifrån! 
Vi började midsommaraftonen med en kort promenad ute på åstön, sen for vi till mamma och pappa först, drack lite vin och fikade, sen strosade familjen bort till momma där det blev middag. Men vi for därifrån rätt tidigt och matade kattkräken och sen till H och sjönk ned i varsin soffa.
På midsommardagen for vi först och handlade och surrade med en viss ICA- Emma, sen tog vi med oss lite fika och for ut till (Tadaa!!) Åstön. Sen var en grillning med Johanna och Per planerad, men annat kom emellan så det blev en kyckling- resp kebabrulle ute i deltat och sen filmkväll. Hann plöja igenom Småstadsliv 1 och 2, och Jalla! Jalla!.
Och idag har vi varit i VansinnesBirsta. Köpte nya jobbskor och en Björn Borg- väska, och bytte mammas fontänpump som la av efter tre timmars användning... Efter det blev det en åstö- promenad tillsammans med Johanna, och sen grillning nere på Tolvösand tillsammans med henne och Per.
Och sen var det dags att åka hem...

Imorrn börjar mina veckor med 9- 18- pass. Måndag till fredag. Härligt.

Ups and downs

Det har varit lite upp och ned idag...

:thumbdown:
  • Trött och seg som 17 i morse. Och lite pissväder på det gjorde ju inte det hela bättre.
  • Beloppgränsen är nådd på telefon, så den är spärrad för utgående 'kommunikation', verkligen härligt...
  • En florist ringde och lade undan en grimma som skulle användas i ett arrangemang till begravningen i morron, och då fick jag ont i magen...
  • Pallrade mig efter många om och med ned till tvättstugan, men det gick inte att boka pga "Tillfälligt avbrott".
:thumbup:
  • Vi fick jaga ut en kråka som tydligen sovit på Lilla Lagret inatt, och det var ju lite lustigt.
  • BL har varit helt uppifan hela dagen, och det piggar ju upp lite.
  • Chefen bjöd på lunch, trevligt.
  • Fick avisering på mitt bokpaket från Adlibris, riktigt trevligt!
  • Knatade ned på Coop och införskaffade Oreos.
  • Ett trevligt tack- sms!

Bokleverans!!


Först en dålig dag, och sen en bra dag!

Fredagen var  bara skit i princip. :S Lördagen var väl inte mkt att hurra över heller, var hos mamma och pappa och var barnvakt åt Emmas Bosse. Höjdpunken var film och Ben&Jerrys hos Henke på kvällen! :thumbup: Men idag har det varit en himlans bra dag!! Mjukstartade med film, sen blev det en 1,5 timmes promenad ute på Åstön med hundarna och H. Sen for vi till IKEA och kom ut därifrån med en möbel till hallen, lådor till den och en skohylla och hatthylla. Hatthyllan är det enda som inte är på plats än, H hade inga skruvar och pluggar till den... Utöver hallgrejerna fick jag med mig en sophink till toaletten, skärbrädor i plast, kuddar och gardinstänger (Good bye du hemska skena i taket!) därifrån. Sen for vi upp på Boom2 och jag hittade en planteringskorg till balkongen och mina ranunkel- lökar, och en present till mamma! På Plantagen hittade jag en blomma till balkongenbordet, ids inte hålla på och så nå mer frön... Vi var upp på Bauhause och kikade på plastdammar också, och förvånades över hur pass billiga dom är! På Jula fick H en excenterslip (??) och jag hittade en ugnsform och en Rambofilm!!
Nu är allting monterat och där det ska vara (förutom hatthyllan då...) och jag ska ta och diska innan jag ska gå till sängs och slå på Rambo! :thumbup:

Milda är bra igen.

Nu är magen hennes bättre. Och efter liten diskution med Madde så kom vi fram till att hon ska få äta upp den lilla påsen med Sensitive Digestion, och efter det ska vi prova Eukanuba Lamm och ris ist. För då kan jag ju byta till Sens. Dig. om hon blir dålig igen, för om hon ska äta den hela tiden finns det ju inte så många fler alternativ att byta till...

Lillasyster tar studenten idag!!

Mamma kommer och hämtar mig och Milda om en halvtimme, då ska vi åka ut till Häggdånger, träffa Emma och Bosse och pyssla lite.
Sen ska vi in till stan igen och kika på när Erika kommer ut på trappan, och flänger runt på nå flak! Och efter det skulle det bli grillning.


Milda är dålig igen...

Jävla helvete!!!

Vaknade kvart i sex i morse av lukten. Och det visar sig att Milda har rejäl diarre. På bädden hennes. Så antingen så hann hon inte kliva upp eller så struntade hon bara i det. Själv gissar jag på det förstnämnda, det är ju inte precis ett naturligt beteende att göra i från sig där man ska sova... Tvättade den hjälpligt med Ajax och sen åkte den ut på balkongen och Milda blev utan frukost. Tänkte att hon skulle få genomgå risdieten direkt igen, men det funkar ju inte när jag jobbar för enligt Kicki Veterinär så skulle hon inte behöva rör sig mer än typ gå ett varv runt huset för att få kissa, men magen fick lite vila iaf.
Jag ringde mamma och hon kunde ställa upp och vara hundvakt från kl 12, kändes bättre det än att jag ska behöva passa upp på henne hela dagen på jobbet...

Känner mig jäkligt frustrerad... hon har ju ätit så bra av fodret (Royal Medium Sensible plus laxolja) och funkat bra i magen sen hon fick gå på risdieten sist. Och hon har inte fått nånting annat än torrfoder sen dess... nån enstaka godis bara. Och allt var som det skulle igår.
Nu ska vi iaf prova ett annat foder, Eukanuba Daily Care Sensitive Digestion. Enligt deras säljare så ska det kunna märkas en förbättring redan efter ett dygn! Men nu har hon bara fått ca 50 gram nu i kväll för att mjukstarta magen lite, så om hon är bra imorron så skulle jag inte tacka nya fodret för det... men jag hoppas hoppas hoppas att magen kommer gå tillbaka till det normala, och stanna där!


Man hinner med så mkt...

... när man kortar ned sovmornarna och struntar i att slå på tv!

Som i morse tex: Då gick vi på kissrundan först, sen var vi och handlade med mamma. Efter det så svängde jag ihop en kakdeg samtidigt som jag grillade kyckling i ugnen! Sen hann jag äta en ordentlig lunch, och ändå hade jag tid över innan det var dags att cykla till jobbet.

Övriga dagar den här veckan har bestått av morgonpromenader i solen, lunch på balkongen i solen, läsa på balkongen i solen, cykla till jobbet i solen, jobba inomhus, och sen cykla hem i kvällsolen.

Imorron skulle jag varit ledig, men jag ska rycka in och jobba mellan 9 och 11, fast jag hörde ett ryckte om att det skulle regna då iaf...

För övrigt så cyklar vi nästan 5 km per dag, bara genom att tar oss till och från jobbet. Och så nästan en timmes promenad på det gör att Milda sover som en stock när vi kommer hem på kvällarna. Och hon äter! Alla 250 g hon ska äta. Vågen rör sig inte, men det syns på henne att hon äter mer, höfterna är inte lika kantig längre!

RSS 2.0