Rackarns häst!

Het som sjutton var hon. Som väntat. OCh det började ju illa när mamma och Pärla kom ikapp oss, skrämde Sweetie och susade förbi, redan 500 meter från stalldörren... Sen var det en kamp mellan viljor. En vilja att springa fort, och en vilja att ta det någorlunda sansat.
Gick rätt bra på vägen hemifrån, sen efter vändningen bar det iväg. Fast hon går ju så himla bra också när hon är taggad. Gav lite eftergift och hon ökade traven och stegade på rejält, men höll ändå samma form och kontakt med bettet. Annars när man försöker öka traven, då slår hon upp huvudet och det blir bara flängtrav av alltihopa. Men inte idag! Och så får man lirka med henne lite så kan man plocka ner henne igen till arbetstrav!
Sen fick hon galoppera uppför en kort med brant backe, och det gick ju bra uppför. Det gick fort, men ändå bra, och jag kunde plocka in henne över krönet. Allt var frid och fröjd, så hon fick fortsätta galoppera även den lilla nedförslutningen som kommer efter. Var det tänkt. Det blev tre bocksprång nedför ist... ingen större fara skedd, men vi tog skritt efter det. Sen alldeles innan vi ska ta sista traven (och försöka oss på ännu en ökning!), då kommer mamma och Pärlan ikapp igen... Och när de tar trav efter att de kommit förbi oss var det nog bara sekunder ifrån att det skulle brustit för Sweetie och hon skulle skenat efter dom. Jösses... Så jag fick hoppa av och skälla lite på henne. Sen efter en stund kunde jag kravla mig upp på henne igen och vi skrittade hem.
Så i viljornas kamp skulle jag nog påstå att det blev oavgjort!

Gått upp i vikt har hon gjort också, darlingen. Men inte bara på det bra sättet, runt rumpan. Även runt magen har det ökats på. Var nästan så jag inte fick igen gjorden på de hål jag brukar ha den, och den har varit rätt löst åtspänd!

Mamma stretchade henne, när hon lix var ute i stallet! Och det gick faktiskt bra! Förvånandsvärt bra tycker jag. Var bara dumma rotationsbenet som inte var som det skulle... men det är det ju aldrig... och hon kände igenom ryggen. Inga fel där! Och ischiashelvetet, det reagerade hon ganska kraftigt på med hennes mått mätt. Hon klev både åt sidan och framåt!

Yay!

Idag har jag följt med mamma när hon masserade Annas häst, Arrogant. Som mamma fö har kärat ner sig totalt i. Inte Anna, utan Arrogant!
Sen for vi upp på Jysk och kikade på en soffa. Är sugen på den, men det handlar ju om lite pengar... pengar jag har, men som jag ju sedan skulle vara utan. Helt utan... jobbigt.

Dock har jag köpt ett köksbord med stolar, av Jessica som bor i lägenheten nu. Ett kap minst sagt. Och det känns ju bra. Var ju även på Ikea i måndags och handlade en hel del grejjer då. Småplock, men nödvändigt plock. Kastruller och annat. Ett duschdraperi med badankor på, på Lagerhause. Henke tyckte det var himla fyndigt att det matchar min ank- badmössa jag fick av honom i julklapp! Tok!

Är hel ledig idag. Nice! Ska ta ut Sweetie en sväng senare. Damma av henne lite! Lär ju bli intressant då det blåser som attan, och hon har stått en bra tag nu, först pga tappad sko och sen kom ju min dunderförkyldning. Spännande värre...
Provade mitt nya schabrak på henne igårkväll. Äppelgrönt med lite annorlunda sömmar på. Blev himla snyggt! Blir nog tom premiäranvändning idag, då dressyrsadeln känns säkrare än allrounden. Tänk vilket bra köp det var!

Har precis pratat med Härnösandshus också. Kontraktet var utskrivet och klart att skrivas på, så jag ska dit imorron och göra det.
Träffade en framtida granne idag också, hon verkade himla trevlig. Släppte förbi mig i trappan för hon kunde inte gå så fort i trappor själv. Lilla tanten.

Nä, nu ska jag gå och spela lite tv- spel med Viktor!


Jobba jobba...

Jobbar hel dag idag. eller Rättare sagt med danke på vad klockan är, jag har jobbat hel dag idag. Men nu snart är det till slut över! Tack och lov!! Min rygg och nacke värker utav bara sjuttsingen!
fast det har varit ganska kul idag. Det har kommit en massa små roliga kylskåpsmagneter med fyndiga texter på och lite olika presentartiklar. Lite doftljus och annat skoj!

Måndag

Idag blir det först Birsta en sväng. Ikea bland annat, och sen ska vi på Swedol och köpa present till Henke.

Sen blir det jobb kl 14- 18.

Imorron och på fredag jobbar jag heldag och i övrigt är jag ledig! Härligt!

Nä, Birsta here we come!

Sentimentalitet.

Hörde den på radion häromdagen och vad kan man säga...


Ahh!

Mitt hår håller på att ramla av!! Det lossnar tussvis! Vad göra!? Tur jag har hår i överflöd så det inte gör särskilt stor skillnad... men ska det fortsätta på det här viset kommer det nog synas rätt snart! "/

Söndag

Tror att de flest av mina inlägg skapas på söndags. Då finns det ju mest tid. Och ork.

Inte mkt som hänt under veckan... Var och kikad på lägenhet i torsdags. Den var så fin! Stort kök! Med gammelgröna skåpluckor! Så till veckan ska jag skriva kontrakt. Svårare än så var det inte.
Så nu måste jag bränna pengar på inredning! Kul kul!!

Sen kom jag på jobbet i lördags, igår. först på plats. Öppna dörren till kontoret och det luktar bränd plast. Och är lite dimmigt. Kollade all elektronik men inget var orsaken. Till sist så ser jag att ena plattan står på och ovanpå den står det en vattenkokare, och smälter... ja. Tur i oturen att plattan bara stod på 2.

Jag är torsk på Indiana Jones!

Det har blivit en hel del ostbågar i veckan. Ojoj...

Det blev inte mer än ett minus. Tack!

Tisdag

Jobba jobba jobba. Jobbar heldag idag, och det känns att det var ett tag sen sist... hua.

Aningens snuvig och lite ont i halsen har jag också. Dumt. Beror antagligen på att jag har sovit med öppet fönster i natt... Smart.

På torsdag innan jobbet ska jag kika på lägenheten, efter lite strul. Spännande! Pappa ska följa med han också, så det blir riktigt gjort.

Blev lite stress i morse när jag skulle ta ut hästarna innan jag åkte och jobba. Duktig var jag igår och förberedde genom att bära upp hö i hagarna. Men så blev det lite bråk runt vattenhinken och då blev jag ju tvungen att strukturera upp det hela och stå och vakta så var och en fick dricka i lugn och ro. Leka dagisfröken! Och då gick det som det gick att jag fick kasta i mig frukosten och hasta i väg till bussen.

Man kanske skulle tagit sig i kragen och variut ut och ridit en sväng i kväll!?

Hoppsan!

Höll på att få ett vansinnes nyss på facebook som vägrade godkänna mitt lösenord.

Men så såg jag att det ju var jag som lyckats skriva fel mailadress... så tokigt då!

Måndag

Utbildning med Severa- chefen imorse. Intressant med näringslära. Dock var jag lite sen eftersom jag var tvungen att springa och jaga lite kor på morornkvisten. Och sen när vi skulle far så funkade inte bromsarna på mammas bil... allt på en gång!!

Fick ju jaga lite kor igår kväll också. Allt gick ju någorlunda bra först, fick ut de tre som skulle på slakt plus en till ur hagen. Dock inte genom grinden utan som hoppade helt enkelt över staketet... Sen fick vi kämpa lite med att hålla de andra kvar i hagen, medans pappa tog upp dom andra till fållan dom skulle sova i. Regnade gjorde det också. Och det gick smidigt, och vi fick tillbaka hon som inte skulle på slakt till dom andra. Allting gick förvånandsvärt enkelt. Så gick vi in, och jag hann duscha, klä på mig och precis när jag satt mig framför tvn och dragit på mig mina duntofflor så börjar Bobby skälla. Jaha, drömmer han igen? Nej, det var nånting utanför dörren. Två kor och en tjur. Dom som skulle slaktas. I mörkret. På väg bort mot grannen. Så det vara bara att dra på sig blöta jeansen igen, varseljacka och pannlampa. Viktors pannlampa som ger ungeför lika mkt ljus som ett värmeljus...
Erika, jag och Benny (mest jag!) brottades lite emd Nora för att få henne tillbaka dit hon skulle, medans mamma och Bobby stack efter tjuren Brave och den andra kon ned på lägdan. I mörkret.
Det hela slutade iaf med att tjuren och kon hoppade tillbaka till de andra korna. Men då gav vi upp, gick inte att hålla på i mörkret heller.
Så imorse var vi ut igen och skilde på dom och tog upp dom. Och sen hasta iväg till Klöver på utbildningen!!

Jag är överst på listan på lägenheten jag är intresserad av. På onsdag ska jag dit och kika!! Spännande!

Fick börja använda min personliga alamanacka idag!

Mamma har pratat med Per- Anders om paddocken. Jaha, se där ja.

Och veterinären har varit här och vaccinerat Pärlan nu nyss.

Söndag

Trevligt med Emma igår. Tittade på film, Indiana Jones och Resident Evil, och åt lite ost och kex, och ostbågar. Ost som ost!

Idag är det tvättning som står först på schemat, sedan ska vi till Ljustorp på kalas.

Imorron är det utbildning med Severa, med högsta hönset så det blir riktigt gjort, på hundmat och kattsand.
Och så ska jag ringa Härnösandshus och se hur det blev med lägenheten! Spännande!

Och sen ska jag rida!! Yay! Och så ska jag tjata lite på mamma så hon ringer det där samtalet innan hon far till Malin.

Kvällen

Trodde jag skulle få sitta en och dricka mitt vin, men nu ska Emma komma och hålla mig sällskap. Och ev nå mer folk. Vi får se vars det här slutar...

Hmm..?

Jag har ett konstig sug efter räkor. Och ägg.

Och knivarna lägger sig med eggen upp.

Lördagsminnen










Lördag

Så var det lördag igen då. Det går fort ibland...

Veckan har bestått av jobb alla dagar utom onsdag. Då var jag hästskötare åt mamma ist. Följde med upp på Dannero för att starta Pärlan.

Igår fick Sweetie nya skor. Och samma storlek på alla skor den här gången... men han fick raspa ner dom ordentligt!

Igår kväll blev det mkt lugnt. Blev middag från Frasses som åts med havsutsikt. Och sen åkte vi till Henke och såg på film och knaprade lite chibba.

Vad blir det ikväll då??

Lördag

Party ikväll igen! Fast jag känner mig inte riktigt pepp. Än. Var det ett tag men så strulade det lite och då tappade jag det... men förhoppningsvis kommer det tillbaka snart.

Henke åkte till macken. Hans eget fel, då han inte handlade det jag sa åt honom att handla, när han var där förra gången.

Och hans hus har invaderats av bananflugor!!

Hilda Kanin

Hon har blivit ordentligt stor nu! Men än är hon inte fullvuxen!

Och öra hänger fortfarande snett, oftast.




Min fina kanin!

Bilder från fjällen

 

Vid Stora sjöfallet.



Vid Stora sjöfallet.




Vid Stora sjöfallet.



Trappstegsforsarna.



Vid Marsfjällskåtan.



Marsfjällen.



På väg upp mot Marsfjället.

Fredag

Ledig igen. Och jobbar lördag igen...

Planeringen med Sweetie gick åt pipan direkt, kan man säga... var reace i hagen igår och hon har nästan trampat av sig en sko. Den sitter kvar men inte länge till... och Andrea har fått ryggskott. Rackarns rabarber. Hon skulle höra med Hasse om han hade tid att komma till veckan... hoppas hoppas hoppas! 


Varva diesel!
Lördagsminnen!

Min almanacka!

Yay! Den har kommit! Och den är så fin!!

Men jag kan inte börja använda den förrens den 21...

Sweetie verkar ha mkt spring i benen, racear i hagen som bara den. Och Solex är inte sen att hänga på. Dumt bara att dom är lilla hagen idag, då det är den ända som är någorlunda plan och torr...

Torsdag

Jobbar ett pyttepass idag. börjar två, slutar sex. Lugna gatan!

Har varit ute och ridit idag också! Fy bubblan va bra det gick! Gjorde en liten tabbe och trodde det skulle gå åt pipan, tog "bara" tvådelade bettet utan att tänka på att hon vilat ett bra tag. "/ Men hej vad det gick! Darlingen min! Det är så roligt att sätta igång henne efter vila, hon är så pigg och glad, och mjuk i kroppen.
Ska göra ett system nu att jag ska "boka" in ridningen i min nya personliga almanacka (som fö ska ligga i brevlådan idag enligt ett mail jag fick! :D ) och då ska det bli minst en, helst två ggr i veckan som vi ska vara i paddocken och ha ren dressyrträning, och sen resten i skogen och då blir det mer lek och kondition. Det är iaf planen! Sen får vi väl se hur länge det håller... Och så ska jag trycka i henne kraftfoder till max från och med nu, och hö givetvis (Helst skulle jag se att hon hade fri tillgång på det, men lite koll på hönivån måste vi ju ha. Vill ju inte att det ska ta slut!)! Och hon ska ha täcke tamig17 varje dag! Det ska inte tappas ett gram på henne i vinter!! Det är planen iaf... som sagt... Optimisten Höglund!

Lördag! Party?

 


Tacokväll!


Björck, Staf & Ping


Staf & Björck


Pingeling


Ping & Emma

Kul hade vi! Måste göras om! Nyss!

Tisdag

Har jobbat hela dagen idag. Tungt... Var lite att göra mest hela dagen, tills det kom en massa grejer från Hansbo. Bland annat ett vintertäcke med avtagbar hals! Blev rätt köpsugen!

Har även tittat lite på lediga lgher idag... ja...


Måndag

Tycker inte om måndagar... inte alls. Har inte sovit bra alls inatt heller. Svårt at somna, och sen har jag drömt en massa tok. Om lumpen, lillebror, hästar, godis och jobb. Helt galet!

Börjar jobba kl 11 idag. Enligt schema skulle jag börja kl 14, men igår skickade Krister sms och undrade om jag kunde börja vid 11 ist. Och jo, det kunde jag ju, men jag är så himla trött och seg. *Tänk på pengarna. Tänk på pengarna* Tyckte jag såg en kvarglömd energidryck i kylskåpet, den får följa med mig!

Jag ska börja ta itu med Sweetie också. Arma hästkrake. Men nu ska hon stallas in och börja på en ordentlig foderstat och vi ska skärpa till oss med träningen! Nu är sommarlovet slut, allvaret har börjat! Men nu börjar jag ju faktiskt att sakna ridningen också, det har jag inte gjort innan i sommar. Då har det bara känts jobbigt, och då är det inte lönt att rida, det slutar bara med brottningsmatch.

Nä om man skulle ta och göra sig i ordning för jobbet?

Utvilad

Yes box. Tuppluren förut var välbehövd.

Kvällen har vi spenderat framför tvn, Discovery Channel!

Jag var ut på Cocoo.se och kikade lite. Dåligt val. Nu blev jag vansinnigt köp- sugen. Hittade flera armband och ett par klockor som ska sättas upp på inköpslistan!
På samma inköpslista som en ny mobil är uppskriven på. Displayen på nuvarande har börjat dumma sig ännu mer...

Imorron är det bara en vecka kvar tills min Personliga almanacka kommer i brevlådan! Yay!

Har fått mail från Miroi också... dom saknar inlämningsuppgifter från mig. Tydligen har inte mina historia- kurs blivit avslutad för min del... rackarns.

Trixat lite...

Nu har jag trixat lite ytterligare med designen på bloggen. Är rätt nöjd faktiskt, men jag har lite fler ideer som jag ske se om jag kan ordna. Med en hel del hjälp av designadinblogg.se!!

Cloverfield var ganska bra. Men sorgligt slut... det gillar jag inte, jag vill ha happy endings ala Disney!

Nu tror jag nog att det är dags för en lite tupplur snart. "Men först en dusch. Inte lukta usch!"

Söndag

Ahh! Idag blir det slött iaf! Garanterat!

Igår var jäkligt skoj. Bra initiativ (Vilket rackarns ord!), vems det nu var?! Gemnsamma krafter kanske?

Det var ju alltså tacos först, knykalas- konceptet. Det var jag och H, Emma, Björck och Ping som käkade. Sen kom Felicia (yay!) och Staf också. Kanoners! Det blev rött vin och bärs, O'boygroggar och snapsar(endast de två förstnämnda för mig dock). Det var kul. Jag hade kul. Och jag tror faktiskt de andra hade kul också. H hade så kul att han inte ens har vaknat än. Undrans hur det går för Emma på jobbet då? "/

Blev tydligen lite bilder också, av varierande kvalitet! ;) Får se om jag hittar på nånting med dom senare...

Nä, nu är det Cloverfield på tv. Rackarns rabarber, jag har glömt mina glasögon.. igen...

"Efter dryckenskap kommer törst" BL visste vad han pratade om han! "/ Och det finns ingen Cola kvar!


Lördag

Yay!! Nu är Ping, Emma coh Björck här! Tacosen är på G!

Nu så!

Nu har jag fördrivit tiden lite ytterligare med att ändra designen på bloggen! Har märkt att det varit lite svårt att läsa vit text på rosa bakgrund...

Även att Familjen "Vi- ska- aldrig- handla- här igen" varit in och handlat igen! Jaja...

Torsdag

Jobbar idag. Hela dagen... jag har ont i ett knä och hungrig är jag. Knaprar pistagenötter och sveper vatten för glatta livet! Idag har det inte blivit nåt godis, och inge läsk. Än. Frukosten var ju under all kritik dock. Men till lunch vart det kyckling och sallad i äkta LCHF- stil! Det tar sig!

Timmarna kryper fram känns det som. Men jag har fått ganska mkt gjort... tycker jag nog... iaf litegrann... En del kluriga frågor så här på em, det gillar vi inte. Och mkt tjat. Inte heller skoj...

Nä om man skulle ta en nöt till?

 



Tisdag

Jaha, så var det höst då. September... hua... fast idag är ju vädret somrigt värre!

Och litegran har blivit hjort idag också. Har fixat Hildas hage tillsammans med Viktor. Mkt hjälpsam bror. Varit och hälsat på momma och gett henne födelsedags presenten. Den gillades skarpt! Även då skulle Viktor hjälpa till. Sen har jag tvättat lite schabrak, hälsat på Sweetie och klätt av henne regntäcket. Med hjälp av bror. Och jag har rensat bland mina täcken... Det som sparas är ett termotäcke (som är i stort behov av tvätt! Spolade va det värtsa med vattenslangen dock. Och Viktor hjälpte till...), ett vinter täcke med hals (men det sjunger nog på sisat versen det också, är inte alls lika tjockt som det en gång var...), ett regntäcke (även det är inne på sista versen...), två fleecetäcken (dom är dock rel nya!) och ett svettäcke. Då har jag slängt ett termotäcke, ett fleecetäcke (mitt fina Jacsontäcke! Men jag får inse att det inte är mkt att ha längre. Råttor har ju tuggat på det och så lossnar ena bogspännet hela tiden.), ett våffeltäcke och mitt fina röda bomullstäcke. Det skär i hjärtat!!
Så det jag skulle behöva nu för att uppdatera garderoben är ett extra termotäcke, ett nytt regntäcke och ett vintertäcke utan hals... så bra att det alltid är rea på vintertäcken så här i början på säsongen... eller inte. Damn...

Näe... nu ska jag bort till momma igen och hjälpa henne hänga gardiner!

RSS 2.0