Kloklippning och pannkaka

Mildas klor är nu klippta. Det gick över förväntan, hon var ju inte nöjd med det men stretade knappt emot!
Gav mig på Isaak med kammen också, men han stack och gömde sig nånstans... vi får ta det i omgångar.

Nu väntar jag på att H ska komma så ska vi äta pannkaka. Det är ju trots allt torsdag! Skulle ju kunna diska och städa lite medans jag väntar... men jag har ingen inspiration...

Men blommorna ska få sig en skvätt vatten iaf. Kaffeplantan ser lite hängig ut...

Milda + Nallen = SANT

Lämnade henne ensam en stund när jag gick upp på ICA, och när jag kom hem har hon varit i bokhyllan och snott en liten mjukishund som satt där. Av nallens frisyr att döma så har hon tuggat på den en stund, antagligen i jakt på en pip. Jag ställer tillbaka nallen och hon får en tuggring ist, sen går det inte lång stund innan jag i ögonvrån ser hur hon kliver upp i bokhyllan med framtassarna och sträcker sig för att få tag på nallen igen!

Jag plockade fram henne hennes nalle som hamnat under soffan och nu sover hon med den!

En dålig helg blev en rätt bra helg.

Jag har inte mått nåt vidare i helgen, men trots det (eller kanske tack vare det?!) så blev det en rätt bra helg. Jag och Henke har bara tagit det lugnt och sett på film hela helgen.
Han kom upp hit på fredagkväll, vi beställde hem mat och såg på Baksmällan. Han sov här, vilket iofs gjorde att jag inte fick sova så mkt... Henke hade ont i halsen och klev inte han upp för att dricka te, så fick jag kliva upp för att hämta en alvedon. Och Bessy satte i sig katterna mat, kröp in under sängen och spydde upp alltihopa, sen kunde hon inte bestämma sig för vars hon skulle sova utan skiftade mellan under sängen, i sängen och på soffan...
På lördagen började vi med att åka och handla, sen for vi ut till mamma och pappa en sväng innan vi for till Henke. Där slockande jag i ett par timmar innan middagen. Blev tacos till middag och sen chips och film! 
Och idag har vi bara legat i sängen och tittat på film innan vi for hem till mig och åt middag. Men det blev ingen söndagskyckling idag, det blev pyttipanna ist!

Flera filmer!!

Hittade ett paket med 6 st nya dvder i bervlådan idag!!
  • Baksmällan
  • Hitta Nemo
  • Brokeback Mountain
  • På andra sidan häcken
  • Döda poetars sällskap
  • Corpse bride
:thumbup:

Milda lekte igen!!

Hon är konstig den dära jycken... nu har hon i flera veckor varit lös tillsammans med chefernas hundar (iaf två av dom...) men bara tyckt att dom varit läskiga och för "på". Hon har rest ragg, morrat och tom sagt ifrån på skarpen när hon känt sig trängd... Men idag var hon och Axa, 6månader, lösa tillsammans, bara dom, vi kastade lite boll och ibörjan var Milda som vanligt med ragg och morr, men så rätt vad det var så slänger hon sig framför Axa och bjuder in till lek!! Axa blev lite fundersam först då hon inte brukar var den som leder leken, men sen sprang dom runt och jagade varandra (och fåglar som smitit in i butiken) och brottades lite!! Yaayy!!

Det verkar vara samma som med att hälsa på vissa karlar, rätt vad det är så kommer hon över nån tröskel och då är det full fart framåt... Som med att hälsa på BL tex, nu kommer hon fram till honom direkt när han ropar på na och han kan hålla om henne och klappa henne ganska "våldsamt" och hon är nöjd, efter att tidigare gått omvägar runt honom och gömt sig bakom benen på mig...

Vad som försigår i det där lilla huvudet kommer man nog aldrig förstå sig på...

Nya böcker!

Kom paket med tre böcker idag!

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
av Jonas Jonasson, Svindlande höjder av Emily Brontë och Härliga pajer till middag och dessert av Kristina Eriksson och Anna Clarén.
Den första ska tydligen vara himla bra, den andra är ju en klassiker som man ju bör ha läst och den tredje var på rea!

För övrigt är det ju tydligen fredag idag, men så känns det inte... och jag ska inte åka till H nåt i helgen tror jag för han är så himla förkyld och nåt sånt har jag inte tid med!

Mina varor från ICA

Den här månadens "Mina varor" var lite bitterljuva skulle man kunna säga :P

  • Chips
  • Läsk
  • Oreos
  • Glass
  • Juice
  • Ägg
  • Toapapper
  • Svennes kaviar
Kvällsmys och frukost med andra ord!

Lågtryck och huvudvärk.

Fick huvudvärk nångång mitt på dagen, det kan antingen bero på nedmonteringen av RC-hyllans ljusramper som innebar en hel del balanserande på en stol samtidigt som man ska trixa (vålda :S ) loss den idiotiska konstruktionen som satt alldeles för högt upp... eller så är det helt enkelt pga lågtrycket...

Kom hem och åt lite kladdkaka från igår :thumbup: Den är helt klart ätbar även dagen efter! Sen tuppade jag av i sängen ett par timmar. Har hunnit varit vaken ett par timmar nu, har duschat och dissat två ringningar på dörren... först gången var det mest troligt Jehovas, och sen några damer som jag inte känner... Här öppnar vi inte dörren för vem som helt inte! :P

Leilas sega kladdkaka!

Kladdkakemuffinsen som fikades tillsammans med Emma idag väckte mitt kladdkakebegär så jag blev tvungen att svänga ihop en "riktig" kladdkaka så här på kvällssidan! ;) Provade Leilas recept på seg kladdkaka för första gången och det var awesome!!

Bildkälla



Ingredienser
50
50
g smör
2 0.5 dl matolja
2 st ekologiska ägg
2 2 dl strösocker
1 1 dl farinsocker (Jag använde rörsocker...)
2.5 2.5 dl vetemjöl
4 4 msk mörk kakao
2 2 tsk bakpulver
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 nypa salt
50 50 g mörk kvalitetschoklad 70%

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.

3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.

5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, (funkar med en vanlig pajform också :) ) och stick i grovt brutna chokladbitar.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara kladdig.

Jag använde receptet från boken a piece of cake så det är därför det inte ser likadant ut som det på recept.nu...Tjommarna där har kanske velat sätta sin egen touch på det?! :P

Nu blir det Die Hard - Hämmningslöst!!



Trött katt.

Somliga har det bra dom... ;)


Nytt lack!

Depend, nr 54

Kommer bli tjusigt tillsammans med det svarta IsaDora Graffiti!


Jag gillar't!!

IsaDora - Graffiti Nails

 


Ny frisyr!

Yes box! Presentkortet har utnyttjats, Ulla fick några små krav och iö fria händer. Och jag är hittills nöjd med resultatet, vi måste bara lära känna varandra lite bättre, frippan och jag.

Å näe, jag ork int lägg ut nå bilder.

Sakta men säkert.

Har packat ihop foder på Klövran idag, och det känns i ryggen nu... Hängde med och kickade på nya lokalerna också, ljust och stort! Kommer bli så himla bra!! Slutade vid tre och gick omvägen genom stan hem. I solen!
Hade mkt planerat när jag kom hem, men ett tag såg det ut som om det inte skulle bli nånting gjort öht... men bakstycket på nya fina bokhyllan kom på plats, sen blev det en promenad upp till ICA för att handla färska kryddor till nya hyllan i köket, dom hade visserligen bara persilja men det var ju alltid något! Väl hemma igen blev jag tvungen att diska för att få plats att plantera om persiljan!
Sen läste jag ett tag, hittade lite extra energi och nu är badrummet skurat. Lägenheten städas, en liten bit i taget.

 



Inventering på Klövran.

  • Debb flög på Milda.
  • Madde flög på Debb.
  • Lunch på Amenta!
  • Trött i knoppen efter alla siffror...
  • Milda hälsade på BL för första gången!! Efter att ha träffat honom ett par ggr i veckan sen i julas, så hälsade hon idag, bara så där...
  • Den mystiska knappen på mobilen började funka!

RSS 2.0