Slö- söndag.

Minst sagt...

Vaknade med m- värk, fick två Ipren av Henke och slocknade ett par timmar igen. Blev en sen frukost och efter det kikade vi på Yes man, spelade lite patiens- duell och sen blev det en tupplur igen.

Men vi hann med att surra lite med Emma på Ica innan vi for till Härnösand iaf. Och jag kom hem till en städad lgh, det gillas!

Blev ingen kyckling idag heller, det bidde en slö- middag: Billys. Ingen ordning alls!

Nu har Henke åkt hem till sig, och jag ska ta dagens sista tupplur tror jag.

Imorron em blir det jobb.

Och jag hörde ett ryckte att Emma kanske skulle komma hit och hälsa på på onsdag!


















(Bildkälla)

Blev utan sånt här också.

En länk till.

Man skulle ju få ett sånt gratis ju, men dom hade inga på ICA Norrhallen... det var ju så fint ju. Och praktiskt!

Annat är det här.

LÄNK.

Allt jag önskar är en bokhylla från IKEA...

Ett nattligt inlägg.

Dagens (eller ja, gårdagens) innehåll, utan ordning:
  • Handlade med mamma, åt Momma.
  • Min nya microfibermopp är guld värd i kampen mot dammråttorna.
  • Jobb med Anna. Skojskoj!
  • Fredags- tacos. Sveriges nationalrätt.
  • CSI Miami- mys.
  • Överdos av socker.
  • Långläsning av SMASKIGT FAKTA. Jag gilla't!
  • Isaak vet hur man spenderar en fredagskväll han (eller vilken kväll som helst i veckan. Och dagarna också för den delen...): dåsandes på rygg i soffan. Pälsboll...
Nä, om man skulle försöka få sig nån timmes sömn så man orkar möta världen imorron?!

Vårkänslor med nya gardiner och bokrea.

Mamma kom hit och hämtade mig idag, och så for vi ner på stan först och kikade på bokrean. Jag hittade Sju sorters kakorÅhlens (mamma har den också, en äldre upplaga, och ett säkert tecken på att man bläddrat i den för mkt är när man kan se vilka bilder som är samma och vet att receptet för sockerkaka är på sidan 57! Får försöka föra det vidare till mina framtida barn och barnbarn "Den här boken, ungar, den köpte mamma/ mormor/ farmor på bokrean år TvåtusenTIO.") och Lyckas med din örtagårdÖbacka Bok, jag ska ju försöka mig på att så lite olika kryddor, och då kommer den nog till användning. Den verkar täcka in det mesta man kan behöva veta, plus lite recept!

Sen for vi upp på Jysk och köpte gardiner till mitt köket. Himla tjusigt blev det! Ska försöka ordna nån bild också, SÅ bra blev det! Och vårigt!
Sen fikade vi hos mig, semlor och Ballerina. Originalet!

Igår råkade jag (nog) förfrysa mina ben lite lätt. På kvällen kändes det precis som om jag hade en rejäl solbränna, idag är det bara kvar på ett par fläckar, värst på knäna... var det så jäkla kallt igår? Jag jobbade hela dagen så jag vara ju bara ute korta stunder och när jag gick dit och hem hade jag ju täckbyxorna på mig ju... Kan det gå så fort att man får "skador" av att man använder knäna när man klättrar upp i lastbilen? Skumt...

En insikt.

Bild: Konfekta.se

Kryponiter är bra. För när man ätit ett par stycken har man så ont i munnen att man inte kan äta fler!

Dagen idag började hos Henke. Klippte håret av honom och sen skjutsade han mig och Milda till Häggdånger. Efter att ha kikat lit på tv med Viktor så följde jag med mamma in till stan. Först till Klöver, det var min tur att bidra med spån tydligen... Och så fick vi med oss två fleecetäcken därifrån. Fleece är bra skit!
Sen for vi upp på Dollarstore en sväng, mamma skulle fylla på godisförådet. Och jag hittade fyra stycken ramar som ska få nå bilder i sig och sedan upp på väggarna.
Sen åkte jag och Milda hem till oss. Jag svängde ihop en nästan vegetarisk köttfärssås (med kidneybönor, rivna morötter och paprika), kikade lite på tv och sen blev det en promenad i blåsvädret. Vi hittade en ny/ till runda, på lämpliga 45 minuter. Sen vi kom hem efter det har vi bara kikat på tv (först Melodifestivalen och nu Catwoman) och delat på en påse Natur chips.

Henke har varit nere i Stockholm tillsammas med Per och kikat på Rammstein. Pratade med honom nyss och han var helt uppvarv, så det verkar ha varit bra! Nu ska dom bara ta sig hem, medans jag pratade med honom så körde dom fel och då hade dom ändå nyss kommit ut ur parkeringshuset... det verkar ju inte särskilt lovande.

 


Dagen.

Blev väckt idag av ett sms från mamma som undrade om jag kunde komma ut och hjälpa henne med studierna idag. En knapp timme senare så var vi på väg ut till Häggdånger. I caddyn... trångt med mig, en ryggsäck, matkasse och hund i passagerarsätet.
Så Milda har fått vara ute och busat mest hela dagen idag, och tränat lite inkallning, så vi är nöjda.

Semel- fika blev det! Och hittade ett par recept i senaste Året runt. Sen kom Viktor hem och då blev det lite Xbox, jag hade ju inte spelat mitt spel "på fem dagar!" Tänk att det inte gått längre tid än så?!

Sen jag kom hem har jag hunnit diska klart (har angripit berget i etapper!), ätit en semla till och svängt ihop en makaronipudding!

Näe, om man skulle ta och byte nätet och tvn mot en bok ist?

Klockren!

Här är anledningen till att jag inte borde köra trucken på jobbet!




Tvins.

Hade jag bara tillräckligt med pengar, då skulle jag köpa allt!
H2O Mop Ultra tex verkar ju helt suverän! "Ultralätt och ultraflexibel" Man kan ju göra rent allt med den! Otroligt!

Eller?

Sugpropparna sitter där dom ska än!

Väldigt behändigt med hyllor ist för att ha allting på golvet...


Helgminnen.

Vi hade ett Macken- maraton.


Smörgåstårta.

Smörgåstårta är konstigt egentligen. Det är ju en massa smörgåsar med varierande pålägg ovanpå varandra. Som mammas tex, den består av först en med paprika och ost, sen en med tonfisk och purjo, ovanpå den ligger en med leverpastej och bostongurka, sen kommer en med skinka och mimosasallad och alltihopa toppas med en smörgås med garneringen på (i just detta fall betyder det ägg och ost.). Kan det vara gott det? Svar ja! Men vem sjutton kom på iden?!

Men somliga var verkligen inte kloka förr!

Hittade ett dagboksinlägg under rubriken "Födelsedagskalas hos Emma i lördags..." (Tis 25 jan 2005) det lyder:

jorå de va skoj! eller hur Tompan!? Hur ska jag nånsin kunna visa mej där igen??!

Stackars Markus o Emma!!
Såg ni skräcken i deras ögon när vi kom??


Det var då Tompan blev utmanad/ hetsad att springa naken runt kåken i en halvmeter snö, han kom halvvägs innan han stöp i skarvsladden till julgransbelysningen... Himmel och pannkaka...

Man kanske var klokare förr?

var på jakt efter en låttext och hittade tillbaka till min Lunarstorm- blogg, och där hittade jag inte bara låttexten utan även en massa annat skoj (och en del inte lika skoj, men klistrar bara in skoj här!)

  • "När livet ger dej citroner får du göra lemonad."
  • "I take it in english. Det känns bekvämare."
  • "jag kör mitt race o skiter i resten!"
  • "man blir lite gladare om man dansar på tå någongång då och då!"
  • "Jävlar i min lilla låda! Så himla skoj!! Lite knasigt då o då... men skoj! =) Himmel o pannkaka!! Men saknar Nicke Nyfiken..." (Under rubriken Nyår, Tis 2 jan 2007)
  • "Finns värre sätt att börja dagen på än med en skumtomte!"
  • "Hoppas hoppas hoppas att Emma kan masa sej hit! Här fixar man fram en massa goa gubbar åsså tvekar hon!!"
  • "Så in i frukten underbar!"
  • "Keep on pipping!"
  • "Det mest avslappnade och lugnande ljud som finns måste vara en katt som spinner..."
  • "Ojojojo!! nu är fetsen igång!! ska bli skoj imoortn o lästa stav felen o va man skrivit til alla!! hehe!1
    fuller buller"
    (en personlig favorit!)

Trött- torsdag...

Grannen hade partaj i natt igen... i tisdags vare väl egentligen inte hela världen eftersom jag inte började jobba förrens kl 13, men imorse började jag kl 9, vilket betyder uppstigning kl 7. Och med en massa pop i lgh under till kl 02 cirkus, blev det inge bra. Jag behöver mina 10 timmar sömn! Det har varit allvarig brist på energi, och ett rejält intag av Cola. Men det blev bättre frampå eftermiddagen iaf.
Grannen har iaf fått en liten lapp i brevlådan idag, men en vänlig uppmaning att sluta popa på nätterna. Väldigt moget av mig, om jag får säga det själv. Men när jag kom hem ikväll så låg den fortfarande kvar... men det struntar jag i, är det samma sak i natt så ringer jag störningsjouren! Bannemig!

Trodde jag skulle blli bjuden på tacos hos mamma och pappa idag, eftersom Syster Emma skulle komma upp, men hon skulle tydligen komma så pass sent så det blåstes av... damn...

Varför är folk inte online på msn när man behöver sprida lite negativitet omkring sig!?

Nä, nu ska jag titta färdigt på Glee.

Isaak (aka Tovan) har fått ny frisyr.

Inte särsklit tjusigt, men han är iaf tovfri. Nu skulle han behöva en dusch också, men det tar vi imorron. Nån måtta får det vara. Åsså måste jag försöka få lite rutin på att kamma honom så det inte blir samma matta på honom igen...

Imorse ringde chefen. Blev rädd att jag skulle ha börjat kl 9 idag utan att veta om det, men han ville att jag skulle komma in extra. Så fort som möjligt. Och eftersom jag knappt klivit upp, låg och kikade på tv tillsammans med Isaak, så blev det lite yrt. Men jag hann dit på exakt den tid jag sa att det skulle ta trots allt. Åsså skulle mamma komma in med lunch åt mig, men så ringde hon och sa att bilen gått sönder. Rejält. Så det bidde Donkenlunch... Hur vara med det där att försöka ha en någorlunda hälsosam kosthållning? Sen visade det sig att jag egentligen skulle ha börjar redan kl 9, men det var Madde som lagt schemat fel, så jag är oskyldig!


Hemma i ensamheten igen.

Det som började som en dålig helg, utvecklades till en riktigt bra helg! Igår em kom Henke, vi beställde pizza och svullade hos mig innan vi for till honom. Jag fick se den skottning som gör det möjligt att "gå ut i flip- flops", inte illa gjort. På kvällen somnade visserligen Henke men han hade ju åkt tur och retur till det där stället där han var och jobbade så han var förlåten. Det var Melodifestivalen (men schlagern är inte vad den en gång var...) och sen Dirty Harry på tvn! Sedan vaknade Henke till liv igen och vi låg i sängen, myste och pratade om typ allt i nån timme. Gillas skarpt!
Idag var vi en sväng på Henkes nya jobb och skruvade loss en kylarfläkt på en traktor, sen for vi till Ljusta och skruvade fast den på en annan traktor. Och efter det gick vi ett varv på Brandworld, hittade några intressanta saker (läs: skor!) där, men det får vänta till nästa månad (då ska det vara mer pengar i kassan då det inte är nåt veterinärbesök som ska betalas...), sen gick vi ett varv på BirstaCity, och där hittade jag bland annat prickiga muffinsformar, textillim och smörknivar som fick följa med hem. "Bra å ha"
Sen blev det söndags- tacos hos Henke innan det var dags att åka hem till ensamheten.

Det är jobbigt att sakna...

Imorron är det jobb på em, och det borde bli städning på fm. Men det vet man ju aldrig hur det blir med sånt...

Ahh!!

Inatt ringde det. Och när jag väl förstått att det faktiskt ringde och att jag redan hade svarat så var det syster som ville låna pengar. Men när jag knatat ner till porten och väntat där en stund, så visar det sig att hon egentligen inte behövde dom... Varför minns jag inte riktigt.
Nästan gång jag blev väckt så var det av grannen runt kl 4. Som har haft efterfest till omkring kl 6 i morse. Poppat Lasse Stefans och Vikingarna bland annat. På repiga skivor eller på en dator som hängt sig stup i kvarten...

Och nyss råkade jag klicka in på "Skickat" på min hotmail, och hittade en massa mail som jag inte skickat... kul.

Och Henke hann inte klart med det han skulle göra i där- han- var- i- Jämtland igår utan blev tvungen att åka upp idag igen...

Sen kväll igår.

Förläsningen med Barbro Börjesson var intressant. Hon berättade om en del tekniker som jag nog ska prova med Milda.
Sen for vi, Emma, Felicia och jag, hem till mig och åt kladdkaka och surrade en massa, om en massa. Trevligt trevligt! Klockan var runt halv tolv när dom for hem till sig igen.

Blev uttråkad en stund nyss, så nu har jag randiga naglar. Så det kan gå!

Klockan 13 blir det jobb, och sen är det helg! Erika ska ev sova här i natt, och Henke är uppi Jämtland nånstans och jobbar så jag blir nog hemma iaf tills imorron.


Veterinären avklarad.

Vi traskade upp till Kusthöjden i snöyran, och livmodern kändes normal, inga fosterblåsor, så sprutorna har verkat som dom skulle och det blir inga valpar.
Så har hon fått massa skäll av andra hundar idag... först en stor schäfer inne på kliniken och sen en annan schäfer som stod innan för en glasdörr som vi gick förbi, stackers Milda vågade inte gå in i några portar sen...
På vägen hem gick vi in på Klöver och handlade lite godis. Och där fick hon skäll av Deb, fast det är hon ju van vid.

Nu ska jag tvätta lite, sen städa lite och sen blir det förläsning med Barbro Börjesson ikväll tillsammans med Emma och Felicia.

Jag gillar Adlibris!

Min (och mammas) beställning kom idag! För min del blev det Snabba cash av Jens Lapidus, Hjärtdjur av Herta Müller och Mördaren i mig av Jim Thompson.

Har jobbat em idag, tillsammans med Anna. Och vissa dagar med henne, som idag, är roligare än andra!

Har lite ångest över kvällens middag... svullade pizza... kombinationen av pizza.nu och hemkörning är farlig.

Imorron är det återbesök hos veterinären. Spännande och se om det blir nå valpar eller inte (som det var tänkt)... hon har ju inte börjat löpa än, som hon skulle göra direkt efter sprutorna.
Och sen på kvällen är det föreläsning med Barbro Börjesson.

Fika och tulpaner!

Har hunnit hända ganska mkt idag tycker jag. Var uppe rätt tidigt och var ut med Milda så det skulle vara bortgjort. Hann städa litegran också innan Emma kom på besök och det blev dags för fika. En stund senare kom mamma och Viktor. Viktor parkerade framför tvn och mamma for på nå ärende. En timme senare kom mamma tillbaka med en bukett tulpaner, (som nu gör sig väldig bra på mitt soffbord i en grogglas- vas) Emma for hem till sig och det blev dags för fika med mamma.
Sen skjutsade mamma mig på jobbet där em har tillbringats. Har varit rätt mkt folk idag, kul! En del tok också, the good kind.

Jag hunnit med att prova nästan alla mina oriflame- grejer som mamma hade med sig också. Mkt bra!

Nu: CSI NY. Sen: Sova. Länge.

Jaha ja.

Där fick jag så jag teg. Nu snöar det men det är bara 5 grader varmare. Man ska vara försiktig med vad man önskar sig tydligen...

Nu är det kallt igen.

Ganska precis -25 grader pekar min termometer på. Det verkar som om man måste välja mellan antingen  lite mildare temperatur och en halvmeter snö extra, eller riktig kyla utan snöfall. Jag undrar jag om jag inte väljer den extra snön...

RSS 2.0