Filmhelg.

En rätt bra helg.

Jobbade igår, och det gick inte helt som det skulle med endå rätt bra. H kom och hämtade mig och Milda på jobbet och vi åkte och handlade lite. Sen for vi till honom och åt tacos och såg på Twilight och Bedtime Stories.
Idag fick jag bestämma att vi skulle se Bolt och sen har H bestämt kanal, alltså har det blivit Discovery.

Ska snart åka hem, hoppas jag. Väntar på att tumlaren ska vara klar bara... Ska svänga förbi hos Momma också och hämta mina Oriflame- grejer som Bella skulle lämna där.

Imorron ska Viktor vara hos mig en stund på fm, om jag inte minns fel. Och sen ska Emma komma på besök. Tror jag iaf. OCh sen är det jobb, och det vet jag iaf.

Det här med bloggande...

Det är ju faktiskt ett rätt konstigt, hålla på och berätta saker och ting, rakt ut på internet, för vem som helst att läsa... men what the hell, det är ju alltid kul att dela med sig!

Mody- mood...

Raining again

Beautiful


Gaah!

Gick ner och skulle boka tvättstuga... men då kommer jag inte in! Min plupp- nyckel- grej funkar inte verkar det som. Får ringa Roger i morron då, hoppas det 'r nåt han kan fixa på en gång, för jag har ett stort tvättbehov... men bra att det hände nu, och inte typ mitt i en tvättning...

Jag tröstbakar en kladdkaka.

Typiskt...

Igår gjorde jag en beställning från Adlibris, böcker åt mamma och två pocket åt mig själv, och idag fick jag ett mail med erbjudande om 3 pocket för 99kr... tänk om jag hade fått det igår ist... men det är väl som vanligt det.

Är ovädret över nu måntro?

Det verkar som om det iaf har slutat snöa, nu blåser det bara...

Idag har det inte blivit särskilt mkt gjort.
  • Fick ledigt i morron.
  • Var en sväng på ica oh shoppade lite, köpte bla koncentrerad juice fast jag inte har nån tillbringare att blanda den i...
  • Har haft storröjning i garderoben.
  • Plockat bort sista advenstljusstaken, det var dags nu kände jag.Pratat i telefon med Momma och mamma.
  • Lagat lax med pesto och pasta till middag.
  • Och nu funderar jag på vars jag och Milda ska gå på promenad nånstans...
Bla bla bla...

"Snöovädret" är här.

Morgonpromenaden var inte trevlig precis...

Dagordningen idag lyder (i stora drag): Frukost. Bullbak. Jobb.

Tisdag...

Började dagen med att snooza i typ en timme... Fast innan det hade jag fått kliva upp och väcka Isaak från hans gräv- trans som han hamnar i efter att han varit på lådan. Tyvärr gräver han inte i sanden, utan på luckan till lådan och på insidan. Bonk bonk bonk bonk bonk i evigheter...
Efter en snabb frukost så blev det en snabb morronpromenad. Vi mötte en hund och hon skötte sig någorlunda. Inte exemplariskt, men klart godkänt. Till skillnad från igår...
Vid 11 kom mamma och vi åkte först och fyndade på Dollar och sen upp på Norrhallen. Och Milda fick stanna hemma i en hel hlavtimme! På Dollar hittade jag bla servetter med katter på, ett rosa litermått, schampoo och balsam, jordgubbstvål och te. Allt för 10 kr stycket!
Sen for vi och hämtade Milda och for upp på Härnöhallen och handlade mat. Och sen var det dags för jobb.

Imorron ska det bakas bullar på förmiddagen och så är det jobb på eftermiddagen.

Oh oh!

Kom på mig själv med att kräla för Isaak!
Satt i soffan och bläddrade genom dagens reklamskörd, då kommer han och vill gå från ena sidan av soffan till den andra. Och jag flyttar mig snällt längst ut sitsen så han kan passera bakom min rygg. Sen lägger jag ut filten åt honom så han kan sova på den!
Inget tvivel om vilka som styr i det här hushållet inte...

Nu ska jag kika på Halv åtta hos mig för första gången nånsin.

Löningsmåndag.

Räkningarna är betalda och räkningspärmen är döpt till "Stora tråkpärmen". Med stora bokstäver.

Nu blir det frukost, sen en lucka på ett par timmar, och efter det jobb mellan 13 och 18.

Och receptet på Chocolate cupcakes kom från Leila Lindholms bok A piece of cake.

Chocolate cupcakes

Julklapps- silicon- cupcakes- formarna från Emma!

Thank you very much!


Ingredienser

3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl gräddfil
2 2 msk kallt kaffe
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
4 4 msk kakao av god kvalitet
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

 

Är vansinnigt nöjd!


Det "ska" vara Chocolate Frosting på dom också:

60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl kakao av god kvalitet
100 100 g phiadelphiaost
1 1 msk varmt kaffe

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

Men så långt har jag inte kommit än i brist på ingredienser!


200:e inlägget.

Yay...

Jävla skithelg.

Come as you are



(Damn you, Ångest...)

Men typiskt!

Det är som vanligt det, då jag ska göra nå... Idag var det dags att lämna Milda ensam, längre stund än det tar för mig att springa ner till tvättstugan och tillbaka, så först stod jag utanför dörren och lyssnade på henne i 10 min. Hon gnällde lite men det blev inte som på jobbet att det eskalerar till ylningar. Finnemang! Så gick jag in igen och satt vid datorn en stund, gav henne ett tuggben så hon skulle ha nåt att göra och sen följde jag BLs råd och rev i åt henne lite när jag sa att hon skulle gå o lägga sig på platsen och vara tyst. Åsså marscherar jag ned till OKQ8 för att köpa snus och en dricka. Kommer fram och ser en lapp där det står att dom har stängt två timmar från 10. Då var kl kvart i tolv naturligtvis... så jag kilar över på Coop, virrar runt där i jakten på en sån där VitaminWells's eller vad dom heter, hittar ingen och nyper istället en Cola Zero i farten. Hade en kund för i kassan så det gick relativt fort där också. Det blir min tur, jag betalar och frågar kassörskan om snusautomaten, får förklarat hur jag ska göra och det funkar precis så. Sen med raska steg hemåt. Jag hinner komma över parkeringen, till återvinningen då jag kommer på att jag har glömt resten som jag handlade! Snabbt tillbaka, möter de som stod bakom mig i kassan och dom säger att dom packat mina saker i en kasse, tack! Kassörskan skrattar och säger till damen som står och betalar "Jag sa ju att ungdomarna kan vara tankspridda dom också, inte bara vi lite äldre!"
Ja, nog tusan är det så...

Idag har...

... Emma och Malin födelsedag.
... Milda fått andra abortsprutan, så nu är det klart. Förhoppningsvis...
... jag jobbat hela sega dagen.
... jag köpt en ryggsäck! Har tröttnat på att bära matlådan i kassar.

RAW Comedy Club

Henrik Schyffert snackar skit om Härnösand! LÄNK! (13- 14 min in.) Har han rätt, eller har han rätt?! Nour El Refai är ju rolig hon också. På sitt eget snuskiga sätt...


Dagen som varit.

Var hos vet kl 8 i morse och Milda fick första abortsprutan. Det gick jättebra, hon var så duktig lillsnärtan. Imorron är det dags för den andra, ochs en blir det återbesök om tre veckor med ultraljud för att kolla att det verkligen funkat.
Efter det åkte vi hem och sov en stund till innan jobbet. Där fick jag se mig besegrad av min onda rygg, så det gjordes inte många knop...
Milda fick ett nytt koppel idag också. Kom på hur jag skulle lösa problemet med att de koppel som är så pass smala som jag vill ha dom, har så små hakar. Man köper helt enkelt en tillräckligt stor hake och byter!

Imorron är det först vet som gäller och sen ska jag jobba heldag, med Madde på fm och med Anna på em.

Bytte även bort min fredag med Anna så då ska jag ta mig ned till Henke och ta hand om honom och hans stackars hjärna. Och då har han förhoppningsvis blivit bättre också. Peppar peppar!

Nu blir det en sen dusch och sen sängen och läsa lite. Porr, horor och feminister är himla intressant, men jag blir så himla trött av den! Vilket ju är bra på ett sätt.

Söndag.

Stackers Henke är fortfarande sjuk. Riktigt sjuk. Han åkte till Primärvårdsjouren igår och fick veta att han har åkt på nå virus som "irriterar hjärnhinnan" (!!). Han fick åka hem med nå piller och order om komma in direkt om det blev värre under natten. Det har det tack och lov inte blivit, och när han var in imorse så hade sänkan sjunkit till 110. Men febern håller fortfarande i sig, och värken i huvudet... Kändes inge bra att behöva lämna honom alldeles ensam... inge bra alls.

Imorron bitti kommer mamma och hämtar mig och Milda så ska vi åka till veterinären. Ska konslutera dom lite om vad dom tror om Mildas ev valpar. En är ju redan tingad. Eller alla 12 om det blir så. Känns ju hälsosammast för henne om hon får föda fram dom som vanligt... om det nu är några öht.

Friday.

Buskis på tvn och en påse med diverse yoghurtdoppade nötter. Partaj! "Ett stort nöt i röven de ä' va han ä'!"

Har jobbat en massa i veckan. Men även hunnit med att haft hovslagarn på besök för Sweeties tappsko. Och lyckats få Milda parad... Det skulle ju vara i tredje veckan på löpet dom öht tillät hanen att komma till! Släppte ut Milda på tisdagmorron hos mamma och pappa, kommer ut 5 min senare och då hänger dom ihop... damn... Kommer på jobbet sen på eftermiddagen och frågar Krister om vad man ska göra. Då får jag höra att det är på 8:e- 14:e dygnet som dom är som mest mottagliga. Och Milda var på 9:e dygnet... Jaha ja... och hur fort ska man ta en abortspruta då? "Det är samma dag! Ring veterinären nu på en gång, jag kan skjutsa upp dig dit direkt!" Lite blek och skakig ringer jag veterinären och får höra att dom måste tas inom en vecka ("bara"), så nu ska vi dit på måndag morron för den första dosen, och sen på tisdag för den andra. Med alla risker som det nu kan innebära... men va tusan! Inte 17 kan jag ha valpar! Border Collie/Huskey- valpar! Nä, det är här nog det enda rätta...

Igårkväll skulle djuren och jag ha en slökväll, men så ringde mamma och undrade om jag bjöd på kaffe, och stannde till kl 21. Så blev det med det slöandet... Men det var nog lika bra det. Det blev ju panik- städat iaf! Vi tar vår slökväll ikväll ist! Och i natt får vi besök av Erika också, i fyllan och villan!

Idag har Milda varit jättesnäll på jobbet! Hon har börjat tugga på lite ben, slaktat Debbs gris och sen på börjat en slakt av den överkörda tvättbjörnen som jag köpte åt henne, och hon har varit ute på kisspauser utan koppel!

Imorron är det jobb som gäller, 10- 14, tillsammans med Linda.
Sen ska jag åka till Henke och ta hand om honom lite. Stackarn är ju sjuk. Har haft feber nästan hela veckan...




Helgen so far.

Vi har bara slappat. Slappat slappat slappat!

Henke kom och hämtade mig och Milda efter jobbet i fredags, vi for och matade katterna och sen for vi till honom. Han skulle laga mat, och jag fick ett High School Musical- chokladägg om jag lovade att inte klaga på hans kryddning av köttfärssåsen. Så jag är stolt ägare av ett (ett stycke, inte ett par!) High School Musical- skosnöre nu.

Igår gjorde vi inget. Absolut ingenting. Förutom att laga middag typ. Och så var vi upp till mig en sväng och kikade till katterna.

Idag har varit likadan. Vi har nyss varit en sväng på macken för att hämta min Bingolott som jag vann! Och på Ica en sväng och hälsat på Emma och handlat söndagskycklingen. Nu är Henke borta i garaget och hjälper nån tjomme med nån bil och jag söker inspiration till Emmas födelsedagskalas med Rockabillytema... jösses... av alla tokiga ideer. A little help please!

5:e januari 2006

Sötnöt.


Kallt kallt kallt...

Vid närmare granskning visade temometern 26 friska minusgrader. Tog en ofrivilllig sovmorgon idag då jag glömt att aktivera väckarklockan, vaknade till liv vid 9tiden. Skulle helst bara somna om, men hunden vil tydligen gå ut... finns det kattlådor stora nog åt min hund måne?

Himmel och pannkaka

Efter en rejäl sovmorron(- förmiddag) igår så for vi, jag och Milda, till Henke. Jag hade tydligen lyckats lova Henke att han skulle få potatisgratäng till middag, men jag var inte riktigt fit for fight så han fick värma pyttipanna i mikron själv. Stackarn... Sen blev det film hela kvällen.
Vaknade i morse och kände hundbajslukt, ropade på Henke som var i vardagsrummet, han meddelar att Milda hade gjort Nr 2 i sovrummet. Så det vara bara att masa sig upp, konstatera att "bajset" var en barkbit och sen har byrackan gått runt och fisit hela dagen... mkt med det här att ha hund... jag säger då det.
Senare for vi till Birsta en sväng. hade en plan när vi for dit, och vi följde den! Först Biltema och köpa en handbromsvajer till Poopeln, sen Jysk och köpa en tv- bänk på rea. En tv- bänk som jag fö monterat ihop alldeles själv. Och som Charlie verkar trivas med.

Rusade igenom Hööks i jakt på nå rea- fynd, men utan lycka. Jakten tog oss sedan till Djurkompaniet där jag lyckades bättre och hittade halsband till katterna. Silver till Charlie och guld till Isaak, med diamanter på! Nu ska dom bara få varsin id- tag också. Hann med Blomsterlandet också, och jag myglade omedvetet till mig en påse för 2,50. Skämmes tamefan! Men jag frågade ju efter en påse, och fick en. Lilla kassörskan hade väl kunnat säga nåt då! Nä, inte hon inte! Då får man skylla sig själv... Damn... härifrån kan det bara gå utför. In på den brottsliga banan bara! Nåja...
Väl tillbaka hos Henke så fick han sin potatisgratäng. Den som väntar på nåt gott... Som plåster på såren fick han efterrätt också, chokladmousse. Vägen till hans hjärta går genom magen minsann.

Imorron blev det jobb. Då blir det även möte mellan Chefernas hundar och Milda... och jag är redan nervös.

Nä nu ska jag leta rätt på nå tjocksockar...

En riktig soffdag.

Vaknade inatt med världens magvärk, och den gav inte med sig trots en maxdos med Ipren... Pallrade mig ned till jobbet iaf, men fick tillåtelse att gå hem igen efter ca en halvtimme. Och med tanke på hur resten av dagen varit så var det nog bäst så... Damn... så jag och djuren har bara sovit/halvsovit resten av dagen.

Men jag och Milda fick oss ju iaf en promenad till och från jobbet,

annat är det med dom här två:


Mellandagar och nytt år.

Mellandagarna har passerat som i en dimma... jag vet inte riktigt vars dom tog vägen. Jobbade måndag och onsdag, och på tisdagen så låg jag mest i sängen... har åkt på nån smygförkyldning...

I onsdags var det MiljonBingo. Jag vann en premiärlott och Henke var bara ett nr ifrån 3 miljoner. Och ett nr ifrån en volva XC60. Och en resa till Gran Canaria. Och ett sommarhus vid havet. Men han blev utan...

Köpte en bädd åt Milda, men hon verkar föredra att ligga på kalla golvet hon... otacksamma djur.

Åsså var det ju Nyårsafton. Var hemma hos mamma och pappa, åt tacos, specialglass och ost och kex, tittade på Grevinnan och Betjänten och spelade Ubongo. Sedan for vi till Henke och tillbringade tolvslaget i varsin soffa tittandes på I manegen med Glenn Killing. Varken glitter eller glamour!

Imorron är det jobb igen. Får ta en rejäl dos med alvedon innan så man orkar med...

Nu blir det sängen och StarWars!

RSS 2.0