Mammas tårta...

...blev rätt lik Henriks tårta, med blåbärsmousse och vaniljmousse, och täckt med ganache.

Recepten till blåbärsmoussen och ganachen.

Vaniljmousse
200g naturell färskost
200g vaniljyoghurt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
5 gelatinblad

Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker.
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa två dl grädde. Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinbladen i grädden.
Blanda ner gelagtingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen.
Låt stå i kylskåp och stelna och använd sedan som fyllning i tårta.

(Receptet kommer, som oftast, från Toves tårtblogg)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du heter?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0