Henriks födelsedagstårta
Hann inte at någon bild innan den var slut, men skriver receptet ändå!
Nutellagrädde
200g Nutella
3 dl grädde
Vispa grädden. Blanda ut nutellan med lite ovispad grädde, och blanda den sedan med den vispade grädden. Vispa till den är riktigt fluffig, låt sedan stå i kylen en stund innan det brer den på tårtan.
Ganache
150 g mörkchoklad
1 dl grädde
Hacka chokladen, och lägg den i en värmetålig skål. Värm grädden tills den nästan kokar, och häll den sedan över chokladen. Rör tills chokladen smält och ställ ganachen sedan i kylen tills den tjocknat.
Blåbärsmousse
200 g blåbär
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g färskost
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen. Mixa tinade blåbär. Hetta upp en del av blåbärsmoset och smält gelatinet i det. Blanda resterande blåbärsmos med socker, vaniljsocker och färskost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ned också den. Räcker som fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter.
Recepten är lånade från Tove.
Nutellagrädde
200g Nutella
3 dl grädde
Vispa grädden. Blanda ut nutellan med lite ovispad grädde, och blanda den sedan med den vispade grädden. Vispa till den är riktigt fluffig, låt sedan stå i kylen en stund innan det brer den på tårtan.
Ganache
150 g mörkchoklad
1 dl grädde
Hacka chokladen, och lägg den i en värmetålig skål. Värm grädden tills den nästan kokar, och häll den sedan över chokladen. Rör tills chokladen smält och ställ ganachen sedan i kylen tills den tjocknat.
Blåbärsmousse
200 g blåbär
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g färskost
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen. Mixa tinade blåbär. Hetta upp en del av blåbärsmoset och smält gelatinet i det. Blanda resterande blåbärsmos med socker, vaniljsocker och färskost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ned också den. Räcker som fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter.
Recepten är lånade från Tove.
Kommentarer
Trackback