Henriks födelsedagstårta

Hann inte at någon bild innan den var slut, men skriver receptet ändå!

Nutellagrädde
200g Nutella
3 dl grädde

Vispa grädden. Blanda ut nutellan med lite ovispad grädde, och blanda den sedan med den vispade grädden. Vispa till den är riktigt fluffig, låt sedan stå i kylen en stund innan det brer den på tårtan.

Ganache
150 g mörkchoklad
1 dl grädde

Hacka chokladen, och lägg den i en värmetålig skål. Värm grädden tills den nästan kokar, och häll den sedan över chokladen. Rör tills chokladen smält och ställ ganachen sedan i kylen tills den tjocknat.

Blåbärsmousse
200 g blåbär
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g färskost
2 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen. Mixa tinade blåbär. Hetta upp en del av blåbärsmoset och smält gelatinet i det. Blanda resterande blåbärsmos med socker, vaniljsocker och färskost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ned också den. Räcker som fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter.

Recepten är lånade från Tove.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du heter?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0