Mammas tårta...
...blev rätt lik Henriks tårta, med blåbärsmousse och vaniljmousse, och täckt med ganache.
Recepten till blåbärsmoussen och ganachen.
Vaniljmousse
200g naturell färskost
200g vaniljyoghurt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
5 gelatinblad
Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker.
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa två dl grädde. Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinbladen i grädden.
Blanda ner gelagtingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen.
Låt stå i kylskåp och stelna och använd sedan som fyllning i tårta.
(Receptet kommer, som oftast, från Toves tårtblogg)
Recepten till blåbärsmoussen och ganachen.
Vaniljmousse
200g naturell färskost
200g vaniljyoghurt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
5 gelatinblad
Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker.
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa två dl grädde. Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinbladen i grädden.
Blanda ner gelagtingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen.
Låt stå i kylskåp och stelna och använd sedan som fyllning i tårta.
(Receptet kommer, som oftast, från Toves tårtblogg)
Kommentarer
Trackback