Leilas sega kladdkaka!
Kladdkakemuffinsen som fikades tillsammans med Emma idag väckte mitt kladdkakebegär så jag blev tvungen att svänga ihop en "riktig" kladdkaka så här på kvällssidan! ;) Provade Leilas recept på seg kladdkaka för första gången och det var awesome!!
Ingredienser
50 g smör
0.5 dl matolja
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker (Jag använde rörsocker...)
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%
Ingredienser
50 g smör
0.5 dl matolja
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker (Jag använde rörsocker...)
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, (funkar med en vanlig pajform också :) ) och stick i grovt brutna chokladbitar.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara kladdig.
Jag använde receptet från boken a piece of cake så det är därför det inte ser likadant ut som det på recept.nu...Tjommarna där har kanske velat sätta sin egen touch på det?! :P
Nu blir det Die Hard - Hämmningslöst!!
Kommentarer
Trackback