Potatisgratäng med ädelost
8 portioner.
Ugn: 225 grader.
Källa: Hemmets Journal.
Ingredienser
Ugn: 225 grader.
Källa: Hemmets Journal.
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 1 rödlök
- salt, peppar
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 1 vitlöksklyfta (Jag använde två!)
- 100g riven ädelost
- Skala och skiva potatisen och löken. Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven.
- Koka upp creme fraiche, mjölk och grädde, och pressa i vitlöken. Häll i formen och strö över riven ädelost.
- Grädda i ca 40 min, eller tills potatisen är mjuk.
Kommentarer
Postat av: Emmz
smaskigt ;)
jasså...Frida....se där ja....men de e väl bara att viffta bort henne...lillsnärtan ;)
Trackback